Trofeul Festivalului de Folk de la Târgu-Jiu, la ploieşteanca Adela Mihaela Ţiţescu

169

Ultima seară a Festivalului Naţional de Folk şi Baladă ,,Poarta Sărutului” de la Târgu-Jiu a avut loc duminică, 12 august. Tot în cadrul acestei zile a avut loc festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor. Pe podium a urcat şi un artist din Târgu-Jiu, dar trofeul a fost câştigat de o ploieşteancă.

Ediţia cu numărul XI a Festivalului de Folk a luat sfârşit, în cadrul acestei manifestări, duminică, începând cu ora 19.00, aflându-se printre invitaţii de marcă care au şi susţinut recitaluri: Mircea Baniciu, preşedintele juriului, Adrian Ivaniţchi, Marius Baţu, Eugen Avram, Cristian Corcioveanu şi Ionuţ Mangu, câştigătorul ediţiei precedente a Festivalului Naţional de Folk şi Baladă ,,Poarta Sărutului”. Festivalul a durat 3 zile în care 22 de concurenţi au activat pe scenă, spre bucuria iubitorilor de folk. Însă marea câştigătoare a fost desemnată Adela Mihaela Ţiţescu. Aceasta a mulţumit juriului pentru premiu, a felicitat concurenţii participanţi şi organizatorii pentru realizarea acestei manifestări frumoase la Târgu-Jiu.Adela Mihaela Ţiţescu, în vârstă de 20 de ani, este de loc din Ploieşti. Este studentă în anul al doilea la Electronică şi Telecomunicaţii, din cadrul Politehnicii Bucureşti. “În primii 3 ani de liceu am studiat şi chitară clasică sub îndrumarea profesorului Iulian Anghel de la Palatul Copiilor Ploieşti (căruia îi datorez nu numai toate cunoştinţele în ceea ce priveşte chitara, ci şi primii paşi în lumea muzicii folk). Printre cele mai recente şi mai relevante alte premii obţinute sunt Trofeul Festivalului “Baladele Dunării” din Galaţi şi Premiul I la Festivalul “Om Bun” din Bucureşti şi lista poate continua, însă, dincolo de aceste concursuri, concertele de muzică folk din Bucureşti, organizate de Puiu Creţu, sunt o adevărată şcoală. Cu fiecare eveniment de acest gen la care particip, învăţ să îmi stăpânesc emoţiile, să comunic cu publicul, să cresc şi eu pe lângă cei deja maturi din punct de vedere muzical”, a declarat Adela Mihaela Ţiţescu, câştigătoarea trofeului Festivalului Naţional de Folk şi Baladă ,,Poarta Sărutului” de la Târgu-Jiu.

Ancuţa, pe podium
Petre Ancuţa din Târgu-Jiu a câştigat, de asemenea, primul loc la secţiunea single a festivalului finalizat duminică. Tânărul cântă la vioară, chitară, pian şi nai. Părinţii l-au înscris la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“ din Târgu-Jiu. Aici a studiat vioara şi pianul. Avea înclinaţii către muzică de mic îi plăcea să fredoneze diferite cântece.
ANDRADA BĂRĂITARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here