Trofeul Festivalul – Concurs “Sus pe Argeș la izvoare”, a ajuns la Târgu-Jiu

132

Ion Răducan şi Maria Mihăilă, elevi ai şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, s-au întors de la Festivalul-Concurs Internațional de Muzică Tradițională Veche „Sus pe Argeș la Izvoare”, care a avut loc la sfârşitul lunii trecute, cu două premii importante. Răducan a reuşit să obţină trofeul festivalului, iar Mihăilă s-a întors acasă cu premiul III, la secțiunea solişti vocali.

Doi elevi ai Școlii Populare de Arte (ŞPA) din Târgu Jiu s-au întors acasă cu două premii excepționale, câștigate la Festivalul-Concurs Internațional de Muzică Tradițională Veche „Sus pe Argeș la Izvoare”, organizat în perioada 28-29 august, la Pitești. Concurența a fost foarte mare, având în vedere faptul că aici au participat mai multe şcoli populare din ţară, dar şi din străinătate, însă asta nu i-a împiedicat pe cei doi gorjeni să ne aducă la Târgu-Jiu trofeul festivalului.
Maria Mihăilă, în vârstă de doar 12 ani, a câştigat premiul III în cadrul concursului. “Concursul a fost destul de greu deoarece din aproape 40 de copii care am participat la preselecţie am rămas doar şase solişti vocali şi şase solişti instrumentişti. Publicul ne-a apreciat pentru ce le-am oferit, iar asta contează extrem de mult pentru noi. Am interpretat doina „Amărâtă Turturea” şi piesa ritmată „Lângă apa Jiului”. Sunt din comuna Ţânţăreni şi cânt de doi ani”, a precizat Maria Mihăilă, eleva ŞPA Târgu-Jiu.

Rezultate remarcabile
Elevii ŞPA obţin la fiecare concurs rezultate remarcabile, iar directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu este foarte mulţumit de performanţa elevilor săi. “ŞPA a obţinut încă odată premii importante atât la categoria solişti vocali cât şi la categoria solişti instrumentişti în cadrul concursului de la Piteşti. Doi elevi ai şcolii au participat la Festivalul – Concurs ”Sus pe Argeș la izvoare” şi au obţinut locuri fruntaşe. Maria Mihăilă, eleva profesoarei Camelia Argint, a obţinut premiul III la categoria solişti vocali, iar Ion Răducanu, elevul meu a obţinut trofeul festivalului la categoria solişti instrumentişti. Încă odată am dovedit că ŞPA este cea mai bună din ţară, cea mai numeroasă. Avem peste 1800 de elevi până acum şi sperăm şi de acum încolo”, a declarat Ştefan Popescu, directorul adjunct al instituţiei de cultură.

Maria Mihăilă, elevă la ŞPA de doi ani
Camelia Argint, profesoara Mariei, este foarte mândră de eleva sa. Maria a fost cea mai mică solistă din festival, ea având doar 12 ani. Cu toate că a fost cea mai mică a trecut cu brio preselecţia şi a reuşit să obţină un loc fruntaş. “Maria a cântat foarte bine, a concurat cu solişti de peste 18 ani. Sunt foarte mulţumită că prin munca noastră şi datorită acestor copii am dus şcoala pe cele mai înalte culmi”, a declarat Camelia Argint, profesorul Mariei.

Răducan se perfecţionează la ŞPA de aproape cinci ani
Festivalul – Concurs Internațional de Muzică Tradițională Veche „Sus pe Argeș la Izvoare” a urmărit promovarea instrumentelor tradiționale, precum țambalul, acordeonul, cavalul, taragotul, naiul, fluierul și cimpoiul. Însă din toate aceste instrumente a ieşit învingător cavalul. Recitalul tânărului de 21 de ani, Ion Răducan, la caval a impresionat juriul festivalului. „În primul rând vreau să le mulţumesc tuturor profesorilor de la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu pentru tot ce au făcut pentru noi. De asemenea aş vrea să îi mulţumesc în special domnului director adjunct al şcolii, Ştefan Popescu, pentru tot ajutorul oferit. Sunt instrumentist de vreo şapte ani, la ŞPA am venit pentru perfecţionare de aproape cinci ani. Totodată vreau să îi mulţumesc şi primarului din Negomir pentru sprijinul acordat”, a precizat Ion Răducan.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here