Troacă, sub control judiciar

278

Primarul suspendat de la Padeș are toate șansele să revină în scurt timp la muncă, după ce Curtea de Apel Craiova a decis, ieri, să îl lase în libertate, el fiind în arest preventiv din toamna anului trecut. Gabriel Mihăiță Troacă a reușit să îi convingă pe magistrați că a stat suficient de mult timp în spatele gratiilor. Ieri, judecătorii au dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile, perioadă în care edilul trebuie să respecte o serie de restricții.
“Pe timpul cât se află sub control judiciar va impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea domiciliului; c) să se prezinte la Poliţia Padeş, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat. În baza art.215 alin.2 Cpp, pe timpul controlului judiciar va impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depășească limita teritorială a județului Gorj; b) să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de evidenţă. c) să nu exercite activități specifice funcţiei de administrator la societăți comerciale”, au stabilit magistrații.
Decizia instanței este definitivă și a fost pusă în aplicare imediat, Troacă fiind judecat pentru comiterea unei evaziuni fiscale de 2,6 milioane lei. Procurorii îl acuză că înainte de a fi primar, când încă era administrator de firmă la Padeș, nu a plătit toate taxele și impozitele, creând prejudiciul respectiv către bugetul de stat.
Troacă a fost aşteaptat la serviciu, încă de joi, o parte a consilierilor dorind ca acesta să prezideze chiar şedinţa de CL Padeş, de la ora 18.00, mai ales că pe ordinea de zi se afla schimbarea viceprimarului şi desemnarea unui alt consilier, care să preia atribuţiile de viceprimar interimar. Troacă, credeau respectivii, le putea dejuca planurile pedeliştilor de schimbare a vicelui PSD, programată pentru joi, seara. Deja, în comună se aude, după eliberarea lui Troacă, că o parte a consilierilor nu se vor prezenta la şedinţa cu două puncte. Primarul Troacă a stat în arest 5 luni şi o săptămână.
Gelu Ionescu
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Am asistat aseara la cel mai ieftin spectacol petrecut in comuna. Nu e normal sa deranjezi linistea comunei prin trecerea in tromba si claxonari disperate a unei “caravane ” avand in fruntea sa pe un fest refinut pentru tot felul de ilegalitati. Rusine celor care au ajuns sa venereze infractorii si sa ia parte la astfel de actiuni. Astfel de fapte sunt exemple negative pentru copii lor, crezând ca in tara asta, cei care incalca legea sunt zeii comunitatilor. Lipsa de educatie si moralitate nu poate duce decat la afundare acestei comune tot mai adanc in mocirla. Rusine inca odata celor partasi la aceste fapte rusinoase. Haideti…, voi cetatenii de buna credinta, cei care mai credeti in principii sanatoase , sa luam atitudine si sa nu mai toleram astfel de fapte care nu fac cinste comunei. Haideti, sa iesim in strada pentru a sustine adevartele fapte care ne fac cinste, cum ar fi absolvirea unor scoli inalte a fiilor acestei comune sau pentru a protesta asupra faptului ca invatamantul in aceasta comuna a ajuns la un nivel inferior decat in urma cu 50 de ani. Timpul v-a rezolva toate aceste nemultumiri, dar nu trebuie sa-l pierdem si sa fim partasi prin indiferenta sau neimplicare. Sa ne dea Dumnezeu mintea de pe urma…

  2. Un PDL ist puscarias care se intoarce pentru putin timp la Primarie . Gasca sa se bucura . Pentru scurt timp . In cateva luni va fi condamnat la 10 ani de puscarie pentru evaziune de 23 de miliarde .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here