Troacă și Giorgi fac ședințe „de progres” în Primăria Padeș! – Morega: ,,Weber și Popescu să își retragă încasatorii de bani publici de la comunele din județ!”

862

Institutul de Analiză și Investigații Publice și Politice Gorj a solicitat, pe Legea 544, Primăriei Padeș, între altele, să i se comunice care întâlniri s-au organizat în UAT pentru obiectivul ,,Reabilitare, consolidare și punere în valoare a Monumentului Proclamației de la Padeș” și a investiției ,,Construcție Cămin Cultural Padeș”. La toate investițiile, de regulă, se formează comisii din care fac parte beneficiarii, constructorii și proiectanții, motivat fiind de faptul că în timpul realizării construcției pot interveni unele modificări.

,,Am rămas oripilat când în răspunsul transmis IAIPP de la Primăria Padeș, sub nr. 9070, din 29 iulie, ni se răspunde că această comisie nu există, nu a fost înființată (lucru necorespunzător), dar aceste probleme vor fi analizate în ședințele de progres???. Îi rog pe cei doi, Troacă și Giorgi, să explice public, prin Gorjeanul și Ager-Om, ce semnifică aceste ședințe de progres și ce au analizat până acum”, a declarat președintele IAIPP, Dan Morega. Acesta cere public ca autoritatea locală să comunice și stadiul lucrărilor și dacă acestea vor fi finalizate la timp. ,,Mai solicit domnului primar să explice ce înseamnă probleme private, în condițiile în care IAIPP a întrebat dacă pe cei 3,8 km asfaltați de CJ Gorj, pe marginea drumului, pietrișul ar fi fost adus din balastiera proprie, pe care, pentru o perioadă, a trecut-o pe numele finului. IAIPP a mai întrebat dacă au fost sau nu utilizate utilajele proprii la decaparea aleii care duce la Monumentul lui Tudor Vladimirescu. Asta deoarece s-au utilizat utilaje grele, care au săpat exagerat de adânc ca să pună tot pietriș mult, din propria carieră. Sunt suspiciuni rezonabile că s-a folosit un utilaj inadecvat pentru a mări prețul la alee, interesul fiind utilizarea materialului mult, în loc să împrumute un utilaj mai mic de la o primărie și să facă lucrări de calitate”, a mai spus Morega. De altfel, IAIPP a primit un răspuns șocant de la primarul Troacă, care spune că sunt probleme personale (private) despre care nu poate da răspuns, iar acestea nu fac obiectul Legii 544. ,,Cer din nou, președintelui PSD, Mihai Weber, și președintelui CJ Gorj să își retragă administratorul de la Padeș și să îi aloce funcții la instituțiile pe care cei doi pesediști le conduc și nicidecum la un UAT, unde acesta este plătit din bani publici. Managerul va încasa, în patru ani de zile, de la UAT Padeș, cinci miliarde de lei vechi, bani care pot fi folosiți în alimentarea cu apă a comunei, localnicii fiind afectați la acest capitol de caniculă”, a declarat președintele IAIPP.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here