Troacă, martor la instanță

290

Edilul suspendat, din Padeș, Mihăiță Troacă, aflat în arest preventiv pentru 30 de zile, a fost adus ieri la Tribunalul Gorj din arestul Poliției pentru a fi audiat ca martor într-un dosar de corupție aflat pe rolul acestei instanțe. Dosarul o are ca inculpat principal pe fosta șefă a APIA Gorj, Delia Petrescu, fostă Mercioiu, dar și pe o subordonată a acesteia, Otilia Arjocu, audierea primarului suspendat fiind făcută în contextul în care faptele de care sunt acuzate cele două au legătură cu documente emise de Primăria Padeș. În plus, referentul agricol Stoicănel Haralambie și fostul viceprimar Ion Băloi, de la Padeș, sunt și ei inculpați în dosar, audierea lui Troacă fiind cu atât mai necesară.
Primarul aflat în spatele gratiilor nu a prea reușit, însă, să lămurească lucrurile, el fiind nevoit de mai multe ori să își ceară scuze pentru emoțiile pe care le avea, unele din răspunsurile sale fiind destul de incoerente. El a trebuit să explice de ce un localnic figura la un anumit moment cu o suprafață de teren într-un tabel al Primăriei, iar, ulterior, pe un alt tabel, numele persoanei respective nu se mai regăsea, terenul figurând de această dată ca “rezervă” a Primăriei. Troacă a spus că “dintr-o eroare”, dar nu a putut preciza care era acea eroare, el încercând să dea vina pe fostul primar Viorel Nicolescu, cu care este în conflict, spunând că acesta ar fi “umblat” la hârtii, deși cauza nu prea avea legătură cu povestea înșiruită în fața instanței.
În dosarul respectiv, Delia Petrescu a fost trimisă în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru că ar fi făcut în așa fel încât tatăl său, Mihail Petrescu, să primească în urmă cu câțiva ani, când ea era șefă la APIA Gorj, o subvenție de 70.000 de lei pentru un teren pe care bărbatul nu îl avea. Terenul, localizat la Padeș, a fost introdus în schema de plăți în baza unei adeverințe pe care Arjocu ar fi cerut-o funcționarilor de la Primăria Padeș, ulterior adeverința emisă pentru 42 de hectare fiind completată și modificată de angajata APIA în așa fel încât să fie “bună” la dosar. Martorul Mihăiță Troacă este printre ultimii din dosar care trebuiau audiați în acest proces, fiind șanse mari ca până spre sfârșitul anului inculpații să afle dacă vor fi găsiți vinovați sau nu de instanță.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here