“Tristeţe” după egalul cu ASA

331

Pandurii e în grafic după primele două meciuri din “seria de foc”. Gorjenii şi-au propus cel puţin 5 puncte din partidele cu Chiajna, ASA şi Timişoara, şi au obţinut deja 4. Mai mult, egalul dintre Poli şi Concordia îi menţine deasupra locului de baraj. Cu toate acestea, pe elevii lui Stoican îi încearcă o urmă de regret, după ce au jucat o repriză cu un om în plus pe Trans-Sil. “E un pic de tristeţe că nu am câştigat, dar până la urmă e un punct pe un teren greu. Se simte că am jucat vineri, s-a simțit oboseala. Dar nu e o scuză. Când joci cu un om în minus te mobilizezi mai bine, te organizezi mai bine defensiv și presiunea se mută pe adversar. E un punct câștigat, nimeni nu credea că noi ne putem salva, dar iată că suntem în grafic”, a spus antrenorul Flavius Stoican. Tehnicianul Pandurilor a dezvăluit şi cum îşi motivează jucătorii înainte de meciuri. “Chiar dacă salariile sunt foarte mici la Pandurii, oamenii se ţin de cuvânt şi imediat cum reuşim lucruri bune pe teren, ei vin şi ne premiază. Mai mult decât toţi banii din lume este faptul că pot să mă bazez pe aceşti băieţi. Îi motivez tocmai prin lucrul acesta, spunându-le că nimeni nu le dă nicio şansă. Vreau să le demonstreze tuturor că se poate, chiar dacă unii dintre ei sunt jucători care nu au evoluat deloc în prima ligă”.
Pandurii a avut situaţii bune de gol în prima parte, dar a scăzut din turaţie în repriză secundă. Sergiu Negruţ a stat din nou la originea celor mai periculoase faze ale gorjenilor. “Este un punct destul de important, dar supărarea e destul de mare. Am jucat cu un om în plus şi trebuia să obţinem mai mult, dar este important că nu am pierdut şi suntem neînvinşi în acest play-out. Cei de la ASA cred că nu mai aveau nicio șansă să evite retrogradarea dacă pierdeau. Terenul a fost unul destul de bun, s-au făcut eforturi. Am mare încredere în colegi, staff, formăm un grup unit, cred că la vară ne vom bucura şi ne vom salva. Am făcut o primă repriză bună, ne-am dominat adversarul, în a doua repriză ne-am relaxat, nu ştiu de ce, poate ne-am gândit că avem om în plus. Rezultatul este echitabil. Trebuie să mergem înainte, ne aşteaptă jocul cu Timişoara, trebuie să câştigăm vineri. Jucăm din 3 în 3 zile și e un pic de oboseală”, a spus fotbalistul venit de la CFR. Frecvenţa jocurilor a fost adusă în discuţie şi de Olivian Surugiu, fotbalist care “a provocat” eliminarea lui Andre din prima repriză. “Am jucat și acum trei zile și oboseala și-a spus cuvântul. Puteam să câștigăm, pentru că am jucat mai mult de o repriză în superioritate. Andre m-a lovit cu cotul și a fost roșu clar. Cei de la ASA joacă dur, ne-au lovit în toate duelurile, dar fotbalul e un sport bărbătesc. Vineri, avem o partidă dificilă, care va decide în mare parte echipa care va retrograda. Sper să ne impunem, pentru că jucăm acasă”.

Chirilă: “Sunt trei puncte pierdute”
Antrenorul formaţiei din Târgu-Mureş, Ionuţ Chirilă, a surprins după meci. Instalat recent pe banca formaţiei din Transilvania, Chirilă a apreciat că echipa gazdă s-ar fi impus fără probleme, dacă Andre nu era eliminat. “Eu spun că sunt trei puncte pierdute. Consider că 11 la 11, cum ne aşezasem la joc, şi cum construiam, cream presiune din ce în ce mai mare. Probabil am fi marcat. Fără Mendy, fără Sin, doi jucători importanţi, cu improvizaţii pe banda stângă, să mai rămâi şi în zece oameni, este foarte greu. Stoican organizează bine faza defensivă. Noi nu am ajuns în opt zile la polivalenţa de a construi atacuri poziţionale. Ne vom duce la Voluntari să facem o partidă spectaculoasă. Nu o să vedeţi această echipă aruncând mingi. Am fost obligaţi să jucăm în acest meci lung de linie pentru că am fost în 10. Dar cu filosofia lui Ionuţ Chirilă nu o să vedeţi aruncând mingi. Veţi vedea Târgu-Mureş încercând să construiască”, a spus antrenorul. “Ne-am gândit numai la victorie. Dacă am fi câștigat, ne apropiam de Pandurii, dar e un punct câștigat, având în vedere că am jucat în inferioritate mai bine de o repriză. Nu e totul jucat, eu sper că vom reuși să rămânem în prima ligă. Trebuie să câștigăm la Voluntari, altfel șansele vor deveni mici”, a adăugat veteranul Emil Dică.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here