Triplu șoc la Energia

327

La doar câteva ore de la prezentarea oficială a noului antrenor, Energia a rămas, din câte se pare, fără tehnician, dar și fără președintele clubului și cel al secției de baschet.

Antrenorul Aleksander Todorov este macedonean, însă venind de la o echipă din Bulgaria nu poate să știe cazul lui Ivaylo Petev, antrenor de fotbal care, după ce a participat la ridicarea celor de la Ludogorets Razgrad a fost la un pas de a antrena pe Levski Sofia, însă nu a prins decât începutul conferinței de presă de numire fiind aproape de un linșaj din partea fanilor. Todorov a scăpat mai bine, a dus la capăt conferința de presă și a „supraviețuit” în funcție vreme de câteva ore. Fatală, însă, i-a fost vizita la finanțatorul echipei, din întâlnirea cu Laurențiu Ciurel, „șeful” CEO, ieșind rău nu doar antrenorul sau președinții, ci întreg baschetul gorjean.

Darby și Troupe, motive sau alibiuri?
Odată cu anunțarea lui Todorov ca viitor antrenor al Energiei au apărut și primele semnale că la echipa gorjeană nu vor mai fi în lot americanii Louis Darby și Porter Troupe, fapt ce a născut de la bun început aprige discuții chiar și între fani. Cei doi jucători americani au fost simboluri pentru echipa gorjeană și încă există o apropiere, destul de firească, între ei și tribună, însă pe timp ce anii s-au scurs, și evoluțiile lor au scăzut în intensitate și eficiență. Totuși, Darby a rămas și în condițiile în care fostul antrenor al Energiei, Florin Nini, i-a tăiat din libertatea de pe teren, unul dintre oamenii de bază ai gorjenilor și un baschetbalist mult peste media baschetului autohton. În aceste condiții, păstrarea, cel puțin a lui Darby, în lot și pentru sezonul următor, pare justificată, nu însă în orice condiții și cu orice preț.
În lipsa unor declarații ale celor care au ocupat până mai ieri funcțiile de conducere în clubul gorjean, nu este acum clar cine nu ar mai fi dorit continuarea alături de cei doi americani, antrenorul sau conducătorii, și nici dacă acesta a fost motivul real al despărțirii sau dacă a fost singurul. Sau, poate, doar s-au căutat motive pentru a „scăpa” pe lângă antrenor și de cei doi conducători. Răspunsuri la aceste întrebări sunt așteptate în a doua parte a săptămânii atunci când, au lăsat să se înțeleagă, Laurențiu Răuț și Radu Stroescu vor căuta să motiveze deciziile luate și să explice ce s-a întâmplat, de fapt, la întâlnirea cu cel care împarte banii atât la baschet și handbal, dar și la echipa de fotbal. Oricum, rezolvarea pe această cale a diferențelor de opinie în acest moment al sezonului este o bilă neagră pentru club, acest fapt putând conta enorm în formarea echipei pentru campionatul viitor și, în consecință, poate afecta performanța la acest club. Firesc, la un club ce tinde spre performanță, este ca cel care finanțează să se implice doar la final, la analiza rezultatelor, mai puțin sau chiar deloc la formarea echipei.

troupePorter Troupe a reacționat
Porter Troupe este unul dintre numele ce au fost vehiculate ca motiv al „cutremurului” de la nivelul clubului târgujian, iar americanul a avut o reacție destul de rapidă pe un site de socializare, acolo unde a postat un scurt mesaj prin care a ținut să-și precizeze opinia și să-și decline orice „merit” în deciziile luate recent. „Voi vorbi despre asta o dată şi atât. Din punctul meu de vedere nu sunt genul de jucător care să încerce să dea pe cineva afară. Nu vreau să citesc sau să aud din gura cuiva că Troupe a făcut ceva sau cunoaşte pe cineva, iar acest lucru l-a ţinut în echipă la Energia. În primul rând, nu am nicio problemă cu cineva de la club. În al doilea rând nu am cerut ca cineva să fie dat afară sau să-şi piardă locul de muncă. Nu credeţi tot ce auziţi. Le doresc tuturor numai bine şi sper ca echipa să crească de la an la an. Asta cu sau fără mine, iar cu astea fiind spuse… cred că mi-am câştigat dreptul să fiu acolo în momentele de glorie ale echipei la fel cum am fost şi în momentele dureroase. Iubesc oraşul şi fanii din Târgu Jiu şi sper că şi ei îmi împărtăşesc sentimentul. Iar cu asta, am ieşit din discuţie. Vă rog să nu mă implicaţi în ea”, este mesajul postat de Porter Troupe, mesaj prin care jucătorul ține să nege orice implicare a sa în aceste evenimente.
Din partea lui Louis Darby nu a apărut încă niciun comentariu.

Ar putea să se revină
În tot acest timp, site-ul oficial al echipei nu prezintă nimic din ceea ce a urmat conferinței de presă de prezentare a lui Aleksander Todorov. Pentru cei care citesc doar pagina oficială a grupării gorjene, Todorov este antrenorul Energiei, iar Laurențiu Răuț este convins de calitățile acestuia și de faptul că antrenorul macedonean va face treabă bună la Târgu Jiu. Așa cum aminteam, nicio declarație oficială nu a fost făcută în sensul unor demisii sau demiteri, totul fiind acum la nivel de informație ce nu a fost infirmată de părțile direct implicate, așa că, păstrarea funcțiilor avute de Laurențiu Răuț și Radu Stroescu nu este deloc exclusă.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here