Triplă sărbătoare la Târgu-Jiu

358

9 mai, zi cu triplă semnificaţie pentru naţiunea română, a fost marcată cum se cuvine în municipiul Târgu-Jiu. În cadrul manifestării ce a avut loc marți dimineață, în Piața Prefecturii Gorj, au fost celebrate Ziua Independenţei, Ziua Victoriei Naţiunilor Unite şi Ziua Europei. În semn de omagiu adus eroilor neamului au fost depuse coroane de flori din partea Consiliului Judeţean Gorj, Instituţiei Prefectului-Judeţul Gorj, Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Inspectoratului de Jandarmi “Tudor Vladimirescu” Gorj, Garnizoana Târgu-Jiu.

Este știut faptul că data de 9 mai are o însemnătate deosebită pentrui toți românii. În această zi, an de an, sărbătorim Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat și Ziua Victoriei Națiunilor Unite. Ieri, în Piața Prefecturii Gorj, manifestările dedicate triplei sărbători au debutat încă de la primele ore. În centrul municipiului Târgu-Jiu au răsunat imnurile Europei și României.
Au urmat alocuțiunile specifice evenimentului, mesajul Guvernului fiind rostit de către prefectul Ciprian Florescu.
Și autoritățile locale și județene au susținut alocuțiuni evocatoare, acestea fiind rostite de către Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Ninel Muja, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj și Gheorghe Andronescu, comandantul Garnizoanei Târgu-Jiu.
Manifestările s-au încheiat cu depunerea de coroane cu flori la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu din Piaţa Prefecturii, precum şi cu defilarea Gărzii de Onoare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here