Trimis în judecată pentru lovirea unui polițist

275

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești au finalizat rapid cercetările în cazul tânărului din comuna Vladimir, acuzat că, pe 19 iunie, l-ar fi agresat pe șeful Postului de Poliție Săulești. Gabriel Vasile a fost trimis în judecată, alături de un alt tânăr, pentru ultraj și tulburarea liniştii şi ordinii publice. Instanța a dispus și prima măsură în acest caz și a decis ca angajatul Primăriei Vladimir să stea în arest la domiciliu în timpul procesului. “Admite propunerea formulată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti referitoare la menţinerea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpat. Menţine măsura arestului la domiciliu luată prin încheierea din 28 iunie 2016, pe o durată de 30 de zile”, au decis magistrații.
Acesta este obligat să nu comunice cu polițistul care a obținut și certificat medico-legal și nici cu colegul de dosar. Tânărul de 25 de ani a contestat decizia și a cerut la Tribunalul Gorj revocarea măsurii, însă acțiunea a fost respinsă, hotărârea fiind definitivă.
Scandalul a avut loc pe 19 iunie, la un magazin din Vladimir, la care este angajată soția omului legii. Bărbatul în vârstă de 36 de ani se afla în timpul liber și susține că a intervenit să-i despartă pe clienții care s-au certat în unitatea comercială, moment în care unul dintre ei l-ar fi lovit. Șeful de post a declarat că este convins că a fost o răzbunare, întrucât în anul 2014 i-a întocmit dosar penal suspectului pentru tăiere și sustragere de material lemnos. “Am intervenit datorită faptului că prin Legea 218 suntem obligați, nu putem să-i lăsăm să degenereze într-un conflict mai grav. Mai ales că îmi desfășuram activitățile prin zona respectivă și mă știa foarte multă lume, iar acea persoană trebuia să își vadă de treaba dumneaei, să nu mă agreseze în niciun fel, atâta timp cât eu nu am deranjat pe nimeni. A fost un act de răzbunare din partea dumnealui, dat fiind faptul că dumnealui se afla sub influența băuturilor alcoolice și spunea tuturor că îmi arată mie, că mă omoară”, a declarat șeful Postului de Poliție Săulești, pentru Gorjeanul. Rudele suspectului spun însă că tânărul angajat al Primăriei Vladimir, ca șofer pe microbuzul școlar, este nevinovat, deși Poliția a avut altă variantă. “Tânărul de 25 de ani, din comuna Vladimir, a amenințat și a exercitat acte de violență asupra șefului de Post Poliție Săulești, provocându-i leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale, fiind întocmit dosar penal pentru ultraj și lovire sau alte violențe”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here