Tricolorii, euforici după succesul de la Klagenfurt

902

Reprezentativa României a învins, luni seară, la Klagenfurt, cu scorul de 3-2 (1-1), selecţionata Austriei, într-un meci din etapa a doua a grupelor Ligii Naţiunilor. Denis Alibec (3), Dragoş Grigore (51) şi Alexandru Maxim (70) au marcat cele trei goluri pe terenul favoritei grupei, iar gazdele au replicat prin Christoph Baumgartner (17) și Karim Onisiwo (81). După primele două meciuri din Liga Națiunilor, România are 4 puncte, fiind liderul grupei. Norvegia s-a impus cu 5-1 pe terenul Irlandei de Nord, în celălalt meci.
Starea de spirit s-a schimbat în vestiarul naționalei de la numirea lui Mirel Rădoi, mai ales că actualul selecționer a imprimat un stil ofensiv, care pune în valoare jucătorii tehnici.
,,Îmi mențin părerea, chiar dacă am câștigat. Austria este cea mai bună echipă din toate cele patru, dar suntem obligați să rămânem pe aceeași poziție. Asta nu înseamnă că vom câștiga meciurile doar cu prezența noastră. Băieții au arătat că pot depăși orice moment dificil, mă bucur că în seara asta am avut și noi puțin noroc pe final. Băieții au înțeles foarte bine acest sistem 5-4-1 din final. Acum nu am câștigat foarte mult, doar foarte mult entuziasm și încredere. Trebuie să continuăm la fel. În zilele acestea au înțeles ce e determinarea, sacrificiul, spiritul naționalei, care trebuie recâștigat. Chiar am discutat cu jucătorii, poate de mulți ani se întorceau cu capul în pământ la echipele de club, acum se pot duce mândri, să crească un spirit de competiție la nivel de club și selecția să fie cât mai largă la echipa națională”, a declarat Rădoi după meci.
Fotbalistul Slaviei Praga, Nicolae Stanciu, crede că România este pe drumul cel bun, iar primul meci de baraj cu Islanda poate certifica acest lucru.
,,E o bucurie şi o descătuşare a noastră. Prefer să nu mă hazardez, e doar începutul lui Mister ca selecţioner şi mai avem mult de muncă pentru a fi unde dorim noi şi mai ales suporterii. Mă aşteptam să câştigăm primul meci cu Irlanda, a fost o mare dezamăgire pentru noi, dar acest lucru nu ne-a împiedicat pe noi să jucăm aici la victorie. Nu am venit să ne apărăm şi s-a văzut pentru că am marcat în minutul trei un gol foarte frumos. Am arătat într-adevăr ca o echipă, dar e devreme să mă hazardez. Cred că capital va fi meciul din Islanda. Avem mare nevoie pentru noi şi pentru fotbalul românesc să ajungem la Euro”, a spus Stanciu. Fostul pandur Alexandru Maxim a avut o prestație remarcabilă la Klagenfurt, unde a înscris cel mai frumos gol al confruntării.
,,Şanse sunt cu Islanda, sunt sigur că vom aborda la fel meciul, vom încerca să controlăm, să avem posesie şi să atacăm foarte mult. Uşor nu va fi, dar sunt încrezător că dacă vom avea aceeaşi atitudine ca în aceste două meciuri, ceea ce ar fi şi normal, ne va fi mult mai uşor şi îmi doresc calificarea. Am câştigat marcând trei goluri pe terenul Austriei, iar asta e foarte important. Ştiam că sunt o echipă bună, iar eu am încercat să-mi fac treaba atât pe faza ofensivă, cât şi pe fază defensivă. Toate deciziile pe care le-am luat în ultima vreme au fost cu scopul de a mă întoarce la echipa naţională. Având în vedere că am 30 de ani, deşi nu-i simt, vreau să joc la un campionat european”, a declarat Maxim.
Meciul dintre Islanda și România, din semifinalele barajului pentru EURO 2020, se va disputa la Reykjavik, joi, 8 octombrie, de la ora 21.45. Învingătoarea se va duela în finală cu câștigătoarea din partida Bulgaria – Ungaria.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here