Tribunalul Gorj: Numărul de dosare noi a crescut cu circa 30%

887

Numărul de dosare nou intrate pe rolul Tribunalului Gorj a crescut cu aproape 30%. Este un volum mare de muncă, în condițiile în care posturile de judecător sunt ocupate în proporție de 60%.

„Făcându-se media criteriilor de eficiență, activitatea Tribunalului Gorj în anul 2023 este caracterizată ca eficientă, la patru din cinci indicatori primind calificativul foarte eficient. Menționăm că numărul de posturi de judecător prevăzut în schema instanței este de 53, din care efectiv ocupate au fost doar 36, respectiv 60%”, a precizat Biroul de informare și relații publice din cadrul Tribunalului Gorj.

Mai multe dosare soluționate
În 2023 a crescut numărul de dosare nou intrate (14.747 cauze) cu 29,50% față de anul precedent, Tribunalul Gorj situându-se pe locul 8 în ierarhia tribunalelor din țară raportat la acest criteriu.
Și numărul dosarelor soluționate, 10.279 cauze, a crescut cu 14,50% față de anul precedent, instanța situându-se pe locul 10 în ierarhia tribunalelor din țară.
De asemenea, se constată o îmbunătățire a calității hotărârilor pronunțate, înregistrându-se o scădere a numărului de hotărâri atacate, cu 15,38%, precum și a numărului de hotărâri modificate în căile de atac, cu 38,13%.
Astfel, doar în 3,6 % din hotărârile atacate a fost schimbată soluția, se mai arată în bilanțul de activitate pe anul 2023 al Tribunalului Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here