Trezorierul şef Paraschivu a îndrumat studenţii spre o carieră de succes

367

Universitatea “Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, în calitate de partener în implementarea proiectului “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, a organizat joi,  30 octombrie 2014, o interesantă Conferinţă de management al carierei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. “Investeşte în oameni”. De această dată, model pentru studenţi a fost şeful Trezoreriei Gorj, Gheorghe Paraschivu.

La conferinţa organizată de UCB au participat studenţi ai universităţii, care îşi desfăşoară studiile  la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi care s-au înscris anterior pe website-ul proiectului www.cariera.uvt.ro. Conferinţa a reprezentat prima etapă obligatorie a activităţilor de consiliere în carieră destinate grupului ţintă. La conferinţă, studenţii participanţi au definitivat şi documentele de înscriere în proiect.
În prima parte a conferinţei, managerul de proiect, prof. univ. Ştefan Ghimişi, a prezentat obiectivele şi activităţile CONF-30-OCT-2principale ale proiectului accentuând beneficiile pe care acestea le aduc studenţilor înscrişi în proiect. Acesta a vorbit despre importanţa proiectului prin şansa oferită studenţilor de a se cunoaşte mai bine. Studenţii vor fi ajutaţi să-şi evalueze competenţele transversale şi să îşi traseze câteva direcţii pentru viitorul  profesional. Înscrierea în proiect le oferă studenţilor ocazia de a  cunoaşte  profesionişti de succes  din domeniul lor de studiu,  precum şi de a participa la vizite de studiu în instituţii şi companii relevante specializării lor.

Paraschivu, speakerul conferinţei
Gheorghe Paraschivu, în prezent Trezorier şef la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj, a participat ca invitat la conferinţă. Economist cu 19 ani de activitate profesională de succes, el a reuşit ca la vârsta de numai 35 de ani să ocupe funcţia de Director executiv al Direcţiei Finanţelor Publice Gorj. Trezorierul şef le-a vorbit studenţilor  despre importanţa participării atât  la activităţile didactice, cât şi la  activităţi extracurriculare  în cadrul ONG-urilor. În acest sens, Paraschivu a povestit despre implicarea sa, în perioada studenţiei, la un proiect în parteneriat cu un ONG din Franţa. „Gheorghe Paraschivu a  dezvăluit  câteva experienţe proprii din activităţile sale şi a prezentat studenţilor  avantajele şi dezavantajele profesiei de economist angajat ca funcţionar public. A dat sfaturi studenţilor privind paşii ce trebuie făcuţi pentru a ajunge acolo unde îţi doreşti. A accentuat importanţa disponibilităţii şi  a lucrului făcut cu plăcere, serios, profund  şi cu atitudine pozitivă. I-a încurajat pe studenţi în CONF-30-OCT-3sensul că nu este un dezavantaj la angajare tinereţea cu lipsa experienţei, întrucât instituţiile şi companiile funcţionează foarte bine cu angajaţii cu vechime şi cu  noii angajaţi, care împreună asigură o ”mixtură” foarte bună pentru dezvoltarea organizaţiei”, a confirmat prof. univ. dr. ing. Ştefan Ghimişi, coordonator proiect din partea Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Pe parcursul desfăşurării conferinţei, membrii grupului ţintă au primit Ghiduri practice cu privire la întocmirea unui CV, a unei scrisori de motivaţie, prezentarea la interviul de  angajare şi alte informaţii necesare pentru facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă.
Broşurile de informare sunt întocmite de unul din partenerii proiectului,  S.C. Gi Group Staffing Company S.R.L., furnizor autorizat pentru serviciile de consiliere şi orientare în carieră. Liliana Luca, expert în echipa de implementare a proiectului, a prezentat în conferinţă, Ghidul studentului  un material care se vrea să fie un îndrumar cu sfaturi şi sugestii utile pentru obţinerea unui job într-o piaţă a muncii caracterizată de o ofertă relativ mică.
Prin acest proiect Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu este preocupată în a sprijini studenţii să-şi atingă ţintele propuse pentru viitorul lor profesional.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here