Trei zile de muzică populară la Târgu-Jiu! Începe ediţia a doua a Festivalului “Meleaguri brâncuşiene”

581

Săptămâna viitoare, Şcoala Populară de Artă (ŞPA) Târgu-Jiu va organiza cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Populară “Meleaguri brâncuşiene”.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului “Meleaguri brâncuşiene” se va desfăşura la Târgu-Jiu pe parcursul a trei zile, în perioada 25-27 aprilie. “Acest festival-concurs îşi propune să promoveze cât mai multe tinere talente. Evenimentul va beneficia de acompaniamentul orchestral al Ansamblului Folcloric Maria Lătăreţu din cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu”, a declarat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al ŞPA Târgu-Jiu.
În prima seară a festivalului, în atenţia publicului târgujian vor fi solişti şi membri ai Şcolii Populare de Artă Timişoara şi ai Ansamblului “Cântece şi Dansuri”. În cea de-a doua seară de festival, pe 26 aprilie, de la ora 18.00, publicul şi participanţii se vor putea bucura de muzica şi dansurile celor de la Ansamblul Folcloric “Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, urmând ca seara de gală din 27 aprilie, să se încheie cu prezenţa ŞPA Târgu-Jiu şi Ansamblul Folcloric “Maria Lătăreţu”.

20 de concurenţi înscrişi şi intrare liberă
“Aceasta va fi cea de-a doua ediţie a festivalului. Înscrierile s-au terminat şi avem 16 concurenţi din 10 judeţe, precum şi patru concurenţi din cadrul ŞPA Târgu-Jiu. Din juriu vor face parte nume răsunătoare ale scenei naţionale etnofolclorice din afara Gorjului, singura excepţie fiind renumita interpretă Maria Loga. Dacă vremea va fi bună, cele trei seri de festival vor avea loc pe scena Teatrului de Vară din Târgu-Jiu, urmând a se găsi o altă locaţie în caz de vreme nefavorabilă. Menţionez că intrarea pentru public va fi liberă”, a declarat managerul ŞPA Târgu-Jiu, Alexandru Bratu.
Potrivit lui Constantin Argint, profesor şi şef serviciu Organizare Evenimente Culturale în cadrul ŞPA Târgu-Jiu, faţă de ediţia de anul trecut, evenimentul din 2017 “Meleaguri brâncuşiene” se va adresa pentru două categorii de vârstă. “Avem înscrişi 11 concurenţi adică la grupa mică sub 16 ani şi alţi nouă sunt la grupa celor de la 16 ani în sus. Anul trecut, am avut doar concurenţi cu vârsta sub 16 ani. La finalul festivalului, se va acorda un trofeu marelui câştigător, vor fi înmânate premiile I, II şi III, precum şi câte două menţiuni pentru fiecare categorie de vârstă. De asemenea, vom oferi un premiu şi pentru cel mai frumos costum popular. Sperăm că la anul să introducem şi un premiu pentru instrumentele tradiţionale populare”, a precizat Argint.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here