Trei zile de muzică folk, la Târgu-Jiu

857

Vineri, 12 august, va debuta cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului” de la Târgu-Jiu.
Timp de trei zile, evenimentul va reuni tineri din toată țara care doresc să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk, dar și artiști de renume ai folkului românesc.
Festivalul-concurs este un eveniment cu tradiție organizat de Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” și Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, în colaborare cu posturi de radio și televiziuni naționale și locale.
Vineri, 12 august, după concursul de muzică de la ora 19.00, vor încânta publicul Mircea Baniciu, Sunt un frate tânăr (trio format din Dorin Andone, Teo Boar și Vlady Cnejevici, care va susține un program special dedicat celui care a fost Florian Pittiș), Radu Gheorghe și Diana Porca – câștigătoarea ediției trecute.
A doua zi, de la ora 19.00, continuă competiția muzicală, iar seara va fi încheiată de Ducu Bertzi, Dana Florian, Dan Vană și Dinu Olărașu.
Duminică, 14 august, începând cu ora 19.00, va avea loc Gala Laureaților, iar la finalul festivalului vor susține recitaluri Emeric Imre, Maria Gheorghiu, Adrian Beznă și Ovidiu Scridon.
Festivalul are loc la Teatrul de Vară „Nelu Dumitru” din Târgu-Jiu. Atmosfera va fi întreținută de folkistul Adrian Beznă, amfitrionul festivalului.
Prețul unui bilet este de 15 lei, iar pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani, intrarea este liberă.
Persoanele cu dizabilități pot beneficia de intrare liberă doar pe baza unui act doveditor (copie după certificat care atestă gradul de dizabilitate), anunță organizatorii.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here