Trei variante, o singură dorință pentru panduri / Vor să joace tot la Târgu-Jiu

323

Stadionul “Municipal” din Târgu Jiu va mai avea actuala înfățișare doar până la finele actualei stagiuni de campionat, adică până la sfârșitul lunii mai, când ar trebui să înceapă lucrările de dezafectare și demolare pentru a face loc noului teren amenajat pentru competiţii sportive, ce va fi construit în urbea lui Brâncuși.

Cum stadionul Pandurilor va fi un șantier în lucru în timpul sezonului viitor, echipa gorjeană a fost nevoită să caute soluții pentru situația în care va fi nevoită să plece de la Târgu-Jiu.
Președintele grupării târgujiene, Eugen Pîrvulescu, spune că una dintre cele mai mari dorințe pe care le are pentru sezonul următor este aceea ca echipa să poată evolua în continuare la Târgu-Jiu: “Varianta pe care noi o agreăm cel mai mult este cea în care vom găsi soluții pentru a rămâne aici, la Târgu Jiu, dar trebuie să luăm în calcul și alte variante.
Poate vom reuși să convenim cu constructorul să efectueze lucrările în etape, astfel încât să putem juca la Târgu-Jiu așa cum și Astra a jucat la Giurgiu în timp ce se lucra încă la o tribună.
Avem încredere că domnul primar Florin Cârciumaru va reuși să găsească o soluție în care echipa să poată rămâne la Târgu-Jiu. Ar fi cea mai bună variantă pentru noi, cea care ne convine cel mai mult”, a declarat președintele gorjenilor.

Vâlcea, a doua variantă agreată
În cazul în care nu se poate ajunge la un acord cu constructorul cu privire la folosirea stadionului în timpul lucrărilor, echipa gorjeană va trebui să se mute, cel puțin pentru disputarea jocurilor oficiale, poate chiar și pentru susținerea antrenamentelor, situație în care practic gruparea va fi mutată cu totul într-o altă locație decât Târgu-Jiul. Deși luată în calcul mai târziu, varianta Râmnicu Vâlcea pare să fie cea care are în acest moment cele mai mari șanse de realizare. Eugen Pîrvulescu explică și care ar fi motivele pentru care Râmnicu Vâlcea ar putea fi casa Pandurilor în viitorul sezon: “Râmnicu Vâlcea este o variantă pe care o luăm în calcul, este aproape de noi, dar și aproape de București”, a declarat președintele Pandurilor. Acesta a mai precizat și că pentru îndeplinirea condițiilor necesare disputării jocurilor în Zăvoiul vâlcean, autoritățile locale de acolo ar putea profita de dezafectările ce vor avea loc la Târgu-Jiu: “Dacă se va lua decizia de a se juca la Râmnicu Vâlcea, ar fi bine ca imediat după ultimul joc pe care-l vom disputa la Târgu-Jiu să se demonteze nocturna. Din punctul meu de vedere, cel mai bine ar fi ca autoritățile din Vâlcea să achiziționeze nocturna, care ar putea fi luată la un preț bun. La fel și sistemul de turnicheți. Ar fi un lucru bun și pentru noi și pentru ei, stadionul din Râmnicu Vâlcea având nevoie de aceste îmbunătățiri pe care le-ar putea procura de aici cu niște costuri rezonabile”, a mai spus Eugen Pîrvulescu. Acesta apreciază că echipa pe care o conduce ar avea parte de o primire bună la Râmnicu Vâlcea acolo unde fotbalul de primă ligă lipsește de foarte mult timp: “La Râmnicu Vâlcea este foame de fotbal, oamenii de acolo vor să vadă meciuri din Liga 1 și sunt sigur că acolo am avea mulți susținători în tribune”, a mai declarat Eugen Pîrvulescu.

stadion severinSeverinul, un fel de talisman
În octombrie 2010, clubul Pandurii, la insistențele lui Petre Grigoraș, lua decizia de a reface suprafața de joc de pe „Municipal”, ceea ce însemna mutarea echipei pentru restul sezonului. S-a luat decizia ca jocurile de pe teren propriu să fie disputate la Drobeta Turnu Severin, iar din luna noiembrie, începând cu meciul cu FCM Târgu Mureș, câștigat de gorjeni cu 4-1, Pandurii a jucat zece partide în orașul de pe Dunăre. Eugen Pîrvulescu, atunci în postura de președinte executiv la Pandurii, nu a uitat seria bună avută de gorjeni la Severin, ceea ce îl face să ia în calcul și această locație pentru o posibilă mutare a echipei din vară: “Există în continuare și varianta Drobeta Turnu Severin. Am avut acolo o perioadă în care am avut rezultate bune, am strâns acolo puncte multe, am fost bine primiți și ne-am simțit foarte bine la Severin. Nu este exclus nici să ne întoarcem la Severin, acolo unde am întâlnit oameni deosebiți”, a mai spus oficialul Pandurilor.
La Drobeta Turnu Severin, Pandurii a câștigat șase din cele zece meciuri disputate, a remizat în două rânduri, cu Steaua și Gloria Bistrița, și a pierdut în fața Rapidului și Vasluiului, însă atunci când echipa își îndeplinise obiectivul și se salvase deja de la retrogradare.

pirvulescu“Căutăm cea mai bună soluție de disputare a meciurilor de pe teren propriu, dar trebuie să recunoaștem, principala noastră misiune este acum să facem în așa fel încât echipa să joace în Liga 1 și în sezonul viitor”, Eugen Pîrvulescu, președinte Pandurii Târgu-Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here