Trei sute de mineri, disponibilizaţi în 2013

179

SNLO 4Societatea Naţională a Lignitului Oltenia(SNLO) trebuie să îşi reducă personalul, până la finalul anului viitor, cu 300 de persoane. Acest lucru a fost stabilit în programul de restructurare a unităţii, pe perioada anilor 2009-2013.

Potrivit celor declarate de directorul unităţii, Daniel Burlan, până acum au fost disponibilizate 1000 de persoane, dar anul viitor cifra reducerilor de personal trebuie să ajungă la 1300.

Primii afectaţi de aceste reduceri vor fi însă angajaţii care mai lucrează încă în subteran. “Obiectivul nostru a fost ca la începutul anului 2013 să avem activitatea de subteran oprită. Acolo mai lucrează 660 de salariaţi, cei care, la sfârşitul anului, în 2013, nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, şi nu pot fi menţinuţi în activitate, vor fi redistribuiţi la activitatea de carieră. Va continua însă activitatea de conservare, închidere, conservare, ecologizare pentru activitatea de subteran”, a completat Burlan. Directorul general al SNLO susţine, de asemenea, că există şi beneficii în aceste cazuri pentru persoanele aflate în prag de pensionare. “Noi am avut un program de restructurare la începutul acestui an, în luna aprilie, şi va continua şi în anul 2012 dar personalul afectat este cel care îndeplineşte condiţiile de pensionare, are o anumită vechime în muncă şi vârstă, astfel încât la terminarea perioadei de 24 de luni, îndeplinesc condiţiile de pensionare. Ori, în acest interval de 24 de luni beneficiază de plăţile compensatorii 29.000 de lei, plus venitul de completare până la nivelul venitului mediu, la nivel naţional, adică 1400 de lei. Dacă facem un calcul este un venit lunar, timp de 24 de luni, de peste 2000 de lei”, explică Burlan.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here