Trei secții ale Spitalului Județean, reabilitate după 20 de ani

1184

Secțiile Cardiologie, Endocrinologie și Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu vor fi reabilitate. Unitatea sanitară a scos la licitație lucrările de modernizare, valoarea investiției ridicându-se la circa 3 milioane de lei. Aceste secții nu au mai fost reabilitate de mai bine de două decenii. Lucrările se vor întinde pe cinci luni.

Contractul a fost împărțit în două loturi, fiind necesare lucrări de igienizare, montare tâmplărie PVC, reparații tencuieli, zugrăveli, înlocuirea obiectelor sanitare din grupurile sanitare și din saloane. Mai mult, se va amenaja un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, se vor reabilita instalațiile electrice și se vor înlocui coloanele de apă caldă menajeră, apă rece, canalizare și termice de la subsol până la ultimul nivel, etajul 5.
Totodată, se vor înlocui radiatoarele din fontă cu radiatoare din oțel, va fi montat un sistem de detectare, semnalizare și avertizare incendiu și se vor monta aparate de aer condiționat.
Pentru secția Obstetrică-Ginecologie de la etajul II al Spitalului Județean a fost alocată o sumă de peste 1,3 milioane lei. Secțiile Cardiologie și Endocrinologie vor fi modernizate cu peste 1,5 milioane lei. Cele trei secții nu au fost reabilitate în ultimii 20 de ani. Tâmplăria este din lemn, pereții sunt în mare parte vopsiți în ulei, iar pavimentul este de mozaic și nu mai corespunde cerințelor actuale de igienă.
În cadrul secției de Cardiologie, în cursul anului 2016 au fost modernizate două saloane de terapie intensivă, s-a compartimentat un salon în două rezerve și s-au reabilitat cele două rezerve ale secției. La Endocrinologie s-au compartimentat două saloane în patru rezerve și au fost reabilitate cele două grupuri sanitare. În prezent, 70% din tâmplăria existentă pe acest etaj este din lemn, fiind necesară înlocuirea cu tâmplărie PVC.
„Lucrările de reabilitare și modernizare necesare la nivelul celor trei secții decurg din uzura morală a clădirii (finisajele nu mai corespund normelor actuale și standardului de confort) și uzura fizică (degradarea pardoselilor, a zugrăvelilor, a instalației electrice, a instalației sanitare, a instalației termice, a tâmplăriei). Durata de execuție este de cel mult cinci luni de la data prevăzută în ordinul de începere al lucrărilor”, se arată în caietul de sarcini al licitației.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.