Trei primării date în judecată pentru neplata gunoiului

329

Trei primării din judeţ au fost acţionate în instanţă de către reprezentanţii societăţii SC Polaris M Holding pentru recuperarea datoriilor înregistrate la serviciile de salubritate, respectiv depozitarea gunoiului.

Potrivit directorului Polaris M Holding, Luis Popa, primăriile au datorii de peste 500.000 lei către societate. „Beneficiarii cu cele mai mari debite care vor fi acţionaţi în instanţă sunt cei din Rovinari, cu o datorie de 100.000 de lei, Turceni Sal, care acţionează la Turceni, cu o datorie de 80.000 de lei de lei şi Salubris Gilort Târgu-Cărbuneşti cu 85.000 de lei debite la Polaris”, a spus Luis Popa.
Datorii către societatea de salubritate înregistrează şi asociaţiile de proprietari din municipiul Târgu-Jiu, datoria totală însumând 1,8 milioane lei. „Primăriile colectează deşeurile şi le aduc spre depozitare la depozitul central de la Târgu Jiu. Taxa percepută primăriilor de Polaris pentru depozitarea gunoiului este de 17,8 euro tona fără TVA. Tariful pe persoană este de aproximativ 4,8 lei pe lună. De asemenea, agenţii economici din Târgu Jiu plătesc o taxă de 109,19 lei pe metru cub”, a mai spus directorul SC Polaris M Holding.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here