Trei noi licenţe de traseu, pentru transportul public judeţean

255

Consiliul Judeţean Gorj a atribuit, la finele săptămânii trecute, prin hotărâre, mai multe licenţe de traseu. Astfel, trei operatori de transport au obţinut avizele necesare pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale.

Printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Gorj mai multe firme de transport au obţinut licenţe de traseu necesare pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale. Este vorba despre operatorii de transport: S.C. Fynuţuri SRL, S.C. Valcas SRL şi S.C Expres Transport SA.
Potrivit documentului aprobat de CJ Gorj „transportul judeţean de persoane prin curse regulate speciale poate fi efectuat de către operatorii de transport rutier care au încheiat un contract cu un beneficiar sau cu cel care a angajat serviciul de transport, în baza licenţelor de traseu şi a caietelor de sarcini eliberate de autorităţile administraţiei publice de la nivel judeţean în a căror rază administrativă se află traseul respectiv, cu avizul Autorităţii Rutiere Române – A.R.R”.
„În vederea obţinerii unei licenţe de traseu pentru un serviciu de transport public judeţean prin curse regulate speciale, operatorii de transport rutier depun la autorităţile administraţiei publice de la nivel judeţean, un dosar cu un set de documente care sunt prevăzute la art. 33 alin.(1) din Normele de aplicare a Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007, aprobate prin Ordinul MIRA nr. 353/2007. În conformitate cu prevederile art.17 alin.(1) lit.p) din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, modificată şi completată prin Legea nr.163/2011, consiliile judeţene aprobă atribuirea licenţelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate sau a transportului public de persoane prin curse regulate speciale, după caz”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre aprobat de consilierii judeţeni.

Trasee
CJ a eliberat licenţe de traseu pentru efectuarea transportului public judeţean de persoane prin curse regulate speciale pe următoarele trasee:
– SE Rovinari – Văcarea- Târgu-Jiu şi SE- Rovinari- Balta solicitat de operatorul de transport S.C.Expres Transport SA cu valabilitatea licenţei până la data 31 decembrie 2014
– Hurezani– Stoina – Slăvuţa şi Piscoiu-Stoina, precum şi ruta Vladimir- Aninoasa- Stoina-Turburea- Stoina-Bustuchin Parc, solicitat de operatorul de transport S.C. Fynuţury S.R.L. cu valabilitate până la data de 30 decembrie 2014;
– SE – Rovinari- Câlnic, solicitat de operatorul de transport S.C. Valcas S.R.L cu o valabilitate până la data de 31 decembrie 2014.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here