Trei noi focare de pestă porcină

1484

Noi focare de pestă porcină au fost descoperite în Gorj, în ultima săptămână. România înregistrează 516 de focare active de pestă porcină africană, cu 33 mai puţine faţă de săptămână precedentă, conform datelor publicate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Din totalul focarelor active, 17 erau în exploatații comerciale şi două în exploataţii comerciale de tip A. Un număr total de 310.415 de porcine erau afectate în focarele active.
În ultima săptămână au fost stinse 59 de focare pestă porcină africană din gospodăriile populaţiei, însă au fost înregistrate alte 26 de focare noi de PPA, cele mai multe în judeţul Sibiu – 8, Gorj şi Ialomiţa – câte 3 şi câte două focare în judeţele Alba, Bihor, Ilfov şi Satu Mare.
De la prima semnalare a prezenţei virusului pestei porcine africane în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.945 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here