Trei medici din cadrul SJU, confirmați cu Covid-19, cu dosare penale, după ce au fugit din spital

961

Trei medici din cadrul SJU Târgu-Jiu, confirmați cu coronavirus, au fugit, azi noapte, din spitalul unde erau internați. Cei care au descoperit au fost inspectorii DSP, în urma unui control inopinat făcut în unitatea medicală.

Cadrele medicale au fost găsite, ulterior, de polițiști, la domiciliu, și transportate cu ambulanața la Secția de Oncologie a SJU Târgu-Jiu. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

,,La data de 30.10.2020, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu s-au sesizat din oficiu despre faptul că un număr de 3 pacienți internați în Spitalul Județean Târgu-Jiu, Secția Oncologie, cu diagnostic pozitiv de COVID-19, au părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului de serviciu. Polițiștii au constatat că pacienții ar fi trei femei cu vârste cuprinse între 31 și 55 ani, toate având domiciliul în municipiul Târgu-Jiu, acestea fiind medici în cadrul Spitalului Județean Târgu-Jiu. Din verificări a rezultat că în cursul zilei de 29.10.2020, acestea au părăsit incinta secției medicale unde erau internate fără a informa despre acest lucru. Întrucât nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID- 19, celor trei persoane li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Persoanele în cauză au fost identificate la domiciliu și transportate cu ambulanța și internate la Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Conducerea spitalului a demarat, de asemenea, o anchetă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here