Trei magistrați, în cursa pentru șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj!

5021

Patru magistrați s-au înscris la concursul organizat de Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru numirea în funcțiile de conducere vacante de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, respectiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Cei patru au fost admiși în urma primei etape de concurs, aceea a verificării îndeplinirii condițiilor de participare. Trebuie spus că pentru funcția de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu nu s-a înscris niciun candidat.

Trei magistrați au intrat în competiția pentru șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj: Cristina Mihaela Ciobanu, prim-procuror adjunct al instituției, delegată în funcția de prim-procuror, de la data de 15 iulie a.c., până la ocuparea acesteia prin concurs, procurorul Sorin Gabriel Tomoiu, șef Secție urmărire penală și procurorul Lavinia Mariana Ilie.
Pentru funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a optat doar procurorul Camelia Caragea, cea care conduce instituția din 2017.
Curios este că poziția vacantă de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu nu a fost râvnită de niciun procuror gorjean. Magistrații intrați în competiție vor susține, în această lună, proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor pentru care optează, iar în final, la începutul lunii octombrie, trebuie să participle la testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane. Noii șefi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj și Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu vor fi cunoscuți la jumătatea lunii viitoare, la finalizarea etapelor concursului.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here