Trei licee din Gorj, printre câştigătorii concursului naţional Euroscola

321

Săptămâna trecută s-au afişat rezultatele concursului naţional Euroscola. Printre cele 12 echipe care vor participa anul viitor la Zilele Euroscola ce se vor desfăşura la Parlamentul European de la Strasbourg se numără şi echipele a trei licee din judeţul Gorj.

Zilele Euroscola sunt organizate la Strasbourg de mai multe ori pe an. La fiecare eveniment se adună sute de elevi din toată Uniunea Europeană pentru a împărtăşi experienţe, gânduri, opinii despre Europa şi pentru a concura pe mai multe teme privind construcţia şi viitorul Europei. Participanţii la Strasbourg sunt împărţiţi în grupuri multilingvistice care interacţionează şi dezbat temele propuse de organizatori într-o altă limbă decât limba lor maternă. În cursul Zilei Euroscola, elevii vor avea ocazia de a vizita plenul Parlamentului şi de a simula activitatea deputaţilor europeni. La sfârşitul zilei, fiecare participant va primi un certificat de participare semnat de Preşedintele Parlamentului European. De această experienţă se vor bucura anul viitor echipele a trei licee din judeţul Gorj: Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu. Acestea s-au clasat printre primele 12 echipe la concursul naţional Euroscola. Prima echipă care va merge la Strasbourg este cea a Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (18 ianuarie 2013), urmată de cea a Colegiului Naţional „Spiru Haret” (19 aprilie 2013) şi cea a Colegiului Naţional „George Coşbuc” (24 mai 2013). Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene. Scopul programului este acela de a reuni periodic elevi de liceu din cele 27 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcţionează Parlamentul European, de a se cunoaşte între ei, de a învăţa despre modul de viaţă, despre viziunile şi aşteptările tinerilor din alte state membre ale UE.
Roxana Lupu
 

1 COMENTARIU

  1. Felicitari, CNSH! Am fost liceana acolo si am participat la Euroscola, generatia 2011… Este o experienta extraordinara, probabil cea mai frumoasa si benefica pe care ati putea-o avea ca liceeni! Bucurati-va din plin de ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here