Trei liberali din Motru, ,,sifoane” la poliție

7270

Liberalii Sorin Iovan, Nicolae Rușeț dar și Vasile Bălan, toți consilieri municipali PNL, au semnat o reclamație la luna mai pe care au depus-o la poliție, reclamând primarul și angajații Primăriei Motru cu privire la organizarea Zilelor Municipiului. De altfel, Rușeț, fostul inspector școlar adjunct, unul dintre reclamanți, este beneficiarul unui stimulent financiar oferit de municipalitate de Zilele Orașului, în calitate de profesor. Liberalul a încasat câteva sute de lei în calitate de profesor, apoi a reclamat acest gest al autorității locale. Zilele Municipiului Motru s-au organizat în luna mai, după ani de pauză.

Un echipaj de la IPJ Gorj a venit iar, săptămâna trecută, la Primăria Motru, în urmă unei reclamații făcute de trei dintre consilierii PNL. Cei trei reclamau felul în care s-au organizat zilele orașului, un eveniment care nu a impus cheltuieli de la bugetul local și care a fost organizat mult mai bine decât în anii trecuți.
Primăria a pus poliției la dispoziție toate documentele solicitate, dar intenționează să se îndrepte împotriva reclamagiilor de meserie, în instanță.

Puși de partid!
Interesant este că unui dintre reclamagii, mai exact Vasile Bălan, întrebat de primar de ce a făcut o astfel de reclamație, înainte de ultima ședință a CL Motru, a răspuns că el nu a reclamat pe nimeni, neștiind despre ce este vorba.
De altfel și Sorin Iovan întrebat de edil de ce face astfel de gesturi, cu privire la reclamație, având ocazia să se exprime în acest sens în ședințele de CL, acesta a motivat că acest lucru l-a făcut la cererea PNL și a fostului primar Jianu. Mai mult, această reclamație se pare că ar fi fost redactată de fostul primar Jianu, cei trei fiind puși să semneze sub presiune politică, motivându-li-se unora că semnează proiecte de hotărâre, altora că sunt simple formalități, iar de multe ori chiar nedându-se semnatarilor nicio explicație.
Supărare mare a fost în rândul PNL că acest eveniment a fost realizat cu zero lei de la bugetul local, în schimb la zilele orașului au fost premiați zeci de elevi și sportivi cu sume chiar de zece ori mai mari ca în anii trecuți și pentru prima dată au fost motivați inclusiv profesorii și antrenorii elevilor.
A. STOICA

8 COMENTARII

  1. Evenimentul a fost sponsorat de Radio Infinit si in mod clar acest gest nu a fost facut din caritate. Oare ce contracte a Radio Infinit cu primaria din Motru si cu cea din Tg-Jiu mai ales ?

  2. Domnișoară reporter, înainte de a fi publicate, informațiile trebuiesc verificate din cel puțin 3 surse, asta se învață în primul an de jurnalism. Fiind vorba de politică, pentru ca informațiile să fie valide, sursele ar trebui să fie apolitice sau să li se dea dreptul la opinie și persoanelor implicate. Asta fără să mai luăm în considerare faptul că jurnalistul, apolitic sau nu, trebuie să facă rabat de la preferințe atunci când scrie un articol, precum și agramatismul vădit exprimat în articolele dumneavoastră; cu siguranță reclamațiile nu au fost semnate „LA luna mai”, ci, probabil, ÎN luna mai, dar așa se întâmplă când ne grăbim să scriem după dictare și nu mai verificăm lucrarea înainte de a o preda publicului. Să nu facem de râs tagma reporterilor, zic!

  3. Mai lasati dracului aceste ,,dispute” tampite dintre voi prin bani dati la tv si presa. Uniti-va pentru a salva ce se mai poate din aceasta ramasita de oras si cheltuiti aceste sume pentru a face macar 1% din ce am facut noi in trecut pentru acest oras. Nu uitati ca DUMNEZEU nu doarme si toti ve-ti fi rasplatiti pentru ce faceti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here