Trei infracțiuni dintr-o lovitură! Pensionar obligat să muncească în folosul comunității

9659

Un pensionar din comuna Baia de Fier s-a ales cu o condamnare penală după ce a săvârșit, într-o singură zi, trei infracțiuni la regimul rutier. Bărbatul a fost condamnat la 3 ani și o lună de închisoare, dar pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, timp în care va trebui să respecte mai multe măsuri și să lucreze, neplătit, în folosul comunității, timp de 100 de zile.

Gorjeanul a fost trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.
Potrivit procurorilor, în data de 1.11.2019, în jurul orei 17:35, organele de poliție din cadrul Poliției oraș Novaci-Formațiunea Rutieră, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism marca ARO, care circula din direcția DJ 675 C către Cătunul Rudărie.
Șoferul a fost testat cu etilotestul, iar în urma testării a rezultat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Mai mult, cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că numărul de înmatriculare al Aro-ului aparține unui autoturism Dacia 1304 și că mașina este de fapt radiată din circulație.
Bărbatul a fost condus la Spitalul orășenesc Novaci, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.
Cu ocazia audierii, inculpatul a declarat că în ziua respectivă a consumat 1 litru de vin și nu a mâncat, susținând că a condus pe un drum forestier, ce nu este deschis circulației publice, fiind oprit de organele de poliție la poarta locuinței sale.
În legătură cu autoturismul, pensionarul a recunoscut că l-a cumpărat din județul Olt, știind că este radiat, tot el fiind cel care a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare de pe o Dacie. Potrivit autorităților, drumul Valea Pietrei, amenajat traficului rutier ce traversează Cătunul Rudărie, este drum public.
El se află în intravilanul comunei Baia de Fier și este destinat, între altele, accesului la locuințele edificate pe marginea șoselei.
Pentru că nu are antecedente penale și se află la pensie, bărbatul a fost condamnat cu suspendare. „Constată că cele trei infracțiuni sunt în concurs. În temeiul art. 39 lit. b Cod Penal dispune contopirea pedepselor, aplicând inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani și o lună închisoare. În temeiul art. 91 alin. 1 Cod Penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante a închisorii de 3 ani și 1 lună închisoare pe un termen de supraveghere stabilit în condițiile art. 92 alin. 1 și 2 Cod Penal de 3 ani și 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, a decis Judecătoria Novaci.
În plus, bărbatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile la primăria sau liceul din Baia de Fier. Hotărârea instanței nu este definitivă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here