Trei informații mai puțin cunoscute despre jocurile de noroc

701

Las Vegas – capitala jocurilor de noroc
Istoria jocurilor de noroc datează încă din cele mai vechi timpuri. Oamenii au fost atrași mereu de iluzia câștigului rapid, dar și de plăcerea de a paria pe diferite acțiuni. Cele mai vechi dovezi ale existenței jocurilor de noroc datează din anul 200 înaintea erei noastre, în China, un fel de loterie. Se spune că primele jocuri cu zaruri au apărut în jurul anului 500 î.e.n. în Roma. Primele cărți de joc au apărut în China în secolul al IX-lea, deși regulile exacte ale jocurilor din acele vremuri s-au pierdut în istorie.
E greu de stabilit cu exactitate istoria industriei de jocuri de noroc în vremurile străvechi pentru că nu toate etapele au fost consemnate în înscrieri oficiale. Însă totul a devenit mai clar odată cu trecerea timpului și evoluția omenirii. La început, jocurile de noroc erau practicate de oamenii cu bani, aristocrații, elita societății
Ulterior, jocurile de noroc au devenit accesibile pentru toate toată lumea. Cazinourile clasice și-au deschis porțile pentru toți cei ce doreau să trăiască experiența jocurilor de noroc și cabaret. Oricine dorea să-și încerce norocul, era invitat să o facă într-un cadru organizat și relaxant.

Cazinoul din Veneția
Primul cazinou din istoria jocurilor de noroc și-a deschis porțile în Italia, la începutul secolului al XVII-lea. În 1638, Ridotto a fost înființat la Veneția pentru a oferi un mediu de joc controlat în mijlocul haosului sezonului anual de carnaval. Din secolul al XIX-lea, cazinourile încep să cucerească Europa continentală, iar în Statele Unite apăreau primele case de jocuri de noroc.

Sloturile, cele mai populare în cazinouri
Primul aparat de tip „slot machine” a fost conceput în 1887 de Charles. Avea trei tamburi cu cinci simboluri – potcoave, diamante, săbii, inimi și un clopot (Liberty Bell). Acesta s-a bucurat de un real succes și a declanșat o ”revoluție” în industria aparatelor de joc și a jocurilor de noroc.
Faptul că unele jocuri video de tip slots încă prezintă simbolul clopoțel, să știți că este din cauza acestei invenții timpurii. În timp ce aparatele vechi de tip slot ofereau ca premii trabucuri și gumă de mestecat în loc de bani, versiunile cu bani au apărut ulterior, ajungând să fie în topul preferințelor jucătorilor. Odată cu apariția primul slot video, în 1976, acesta a deschis calea sloturilor video online. Sloturile pot fi jucate online la fel ca la aparate. Diferența stă în faptul că unele jocuri pot fi jucate gratis. De exemplu lucky lady charm gratis!

1994, un an de cotitură pentru jocurile de noroc
Anul 1994 a jucat un rol esențial în dezvoltarea jocurilor de noroc, în special în mediul online. Microgaming este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri de cazino și sloturi din lume și sunt, de asemenea, considerați a fi pionieri ai jocurilor de noroc online. Saltul în lumea cazinourilor virtuale a fost făcut în 1994. Primele cazinouri online cu dealeri live au apărut în 2003. Astăzi, industria cazinourilor online valorează miliarde de dolari.
Ce ne va rezerva viitorul în materie de jocuri de noroc? E greu de prezis! Însă tehnologia va juca un rol esențial și cu siguranță producătorii vor adopta noile trenduri în materie de tehnologie și inovație.
Jucați responsabil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here