Trei gorjeni, printre tricolorii U18

836

Trei gorjeni vor reprezenta România la campionatul european FIBA U18 EuroBasket 2024 (Divizia B). Juniorii au început deja pregătirile la Târgoviște. Competiția continentală este programată între 26 iulie și 4 august în capitala Macedoniei de Nord, Skopje. Mihnea Vlaicu (CSU Știința București), David Fîntînă (U-BT Cluj Napoca) și antrenorul Alexandru Gliga sunt gorjenii aflați printre tricolori. Potrivit FR Baschet, după efectuarea vizitei medicale, au intrat în pregătiri următorii sportivi:
Vlaicu Mihnea – CSU Știința București
Blidaru Andreas – CS Vâlcea 1924
Dinu Codruț – CSM Ploiești
Szentkuti Akos – DEAC Debrecen (Ungaria)
Orbulescu David – CSU Știința București
Dubuc Melvin – Nanterre (Franța)
Anton Liviu – Asheville (SUA)
Angelian George – CSM Ploiești
Ilie Mihnea – CSU ASE București
Bădălău Denis – Olimpia Milano (Italia)
Fîntînă David – U-BT Cluj Napoca
Petru Voiculescu – CSM Ploiesti
Șandor Adrian – CS Vâlcea 1924
Mirea Andrei – CSU Știința București
Rantz Eduard – Bayern Munchen (Germania)
Kiss Roland – LPS Târgu Mureș
Antrenamentele naționalei U18 sunt coordonate de Cătălin Ștefănescu, asistat de Alexandru Gliga și Eugen Ilie. Din stafful României mai fac parte Rareș Stoica (preparator fizic) și Rudi Ivănoiu (kinetoterapeut). Pe 15 iulie, lotul național U18 se va muta de la Târgoviște la Cluj-Napoca, acolo unde în perioada 17-21 iunie va participa la Balkanic Games.
Ulterior tricolorii se vor deplasa la Galați, între 24 iunie și 11 iulie, având programate în această perioadă și meciuri de pregătire cu naționala de tineret U20. Urmează o deplasare în Macedonia de Nord, pentru două meciuri-test (11-13 iulie), apoi revenirea în țară și ultima sesiune de pregătiri, programată la Craiova. La FIBA U18 EuroBasket Skopje 2024, România este repartizată în Grupa A, alături de Slovacia, Muntenegru, Bulgaria și Țările de Jos.
Cătălin Pasăre