Trei gorjeni, admişi la Şcoala Naţională de Grefieri

249

Doar trei candidaţi din judeţul Gorj au fost admişi anul acesta la Şcoala Naţională de Grefieri. Cei trei gorjeni mai trebuie acum să treacă şi de etapa verificării bunei reputaţii. Candidaţii declaraţi admişi vor urma cursurile cu o durată de şase luni, la finalul cărora vor putea ocupa posturile vacante de grefieri.

Potrivit Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri, sunt declaraţi admişi candidaţii care au media de cel puţin 6, dar nu mai puţin de 5 la fiecare probă de concurs, în ordinea descrescătoare a mediilor, în limita locurilor scoase la concurs (120), dacă îndeplinesc condiţia privind buna reputaţie. Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Şcolii Naţionale de Grefieri, printre primii 120 de candidaţi se numără şi trei gorjence: Ionela Alexandra Saragea (9,30), Mădălina Şerbănoiu (9,10) şi Elena Ramona Poenaru (8,91). Concursul de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri se organizează la nivel naţional, pentru ocuparea unui număr de 120 de locuri de grefier cu studii superioare juridice. Din cele 120 de locuri scoase la concurs, 90 de locuri sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante de grefier la instanţele judecătoreşti, iar 30 de locuri sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante la parchete.
Pentru a se putea înscrie la acest concurs, candidaţii au trebuit să îndeplinească mai multe condiţii: să aibă cetăţenie română, domiciliu în România şi capacitate deplină de exerciţiu; să nu aibă antecedente penale, cazier fiscal şi să se bucure de o bună reputaţie; să cunoască limba română; să fie apţi din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei şi să aibă studii superioare juridice. La acest concurs s-au înscris peste 1.300 de candidaţi, între care şi 86 de gorjeni. Proba de verificare a cunoştinţelor la disciplinele procedură penală, procedură civilă şi organizare judiciară s-a desfăşurat în data de 1 septembrie. Verificarea bunei reputaţii a candidaţilor se va face, potrivit calendarului concursului, în perioada 20 septembrie – 7 octombrie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here