Trei cantoane silvice, scoase la licitaţie

248

ocolul silvic 2Ministerul Mediului impune o serie de condiţii la vânzarea cantoanelor şi cabanelor silvice din Gorj, ce sunt amplasate pe terenuri proprietate privată. Proprietarii terenurilor fie nu sunt de acord să alerge după documentele cerute de Ministerul Mediului, fie consideră preţul ca fiind unul prea mare.

Ministerul nu este de acord ca aceste locaţii, fie ele cabane, fie cantoane silvice, să fie vândute altfel decât prin licitaţie.

O astfel de situaţie este şi în judeţul nostru. „Există astfel de cazuri şi în judeţul Gorj, acolo unde terenurile s-au retrocedat. Din cate ştiu eu, este vorba de doar trei cazuri, cantoane şi cabane silvice care vor fi evaluate oficial şi apoi vor fi scoase la licitaţie. Deocamdată nu ştim data probabilă a acestor licitaţii”, a declarat directorul tehnic al Direcţiei Silvice Gorj, Ilie Mateiţă.Decizia de vânzare a cantoanelor şi cabanelor a fost luată la nivel de Minister pentru a elimina pierderile pe care Direcţiile Silvice din ţară le au cu aceste imobile. Unele dintre clădiri nu mai erau folosite de ani de zile, fiind situate în zone unde sunt păduri private, greu accesibile. Reprezentanţii Direcţiilor Silvice spun că acestea nu generau decât costuri prin taxele şi impozitele care se plăteau anual la bugetul local.

I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here