Trei antrenamente cu echipa pentru „internaționalii” Pandurilor

320

Pandurii este defavorizată de programarea făcută de Liga Profesionistă de Fotbal, gorjenii deschizând sezonul de primăvară în condițiile în care patru titulari au ajuns, abia ieri seara, la Târgu-Jiu revenind de la echipa națională.

Pandurii a solicitat Ligii Profesioniste de Fotbal modificarea programării primei etape motivând că nu va avea suficient timp la dispoziție să-și repună jucătorii în angrenajul echipei pentru prima etapă, una în care va juca la Târgu Mureș, contra unei formații lipsită de astfel de probleme, fără jucători dați echipei naționale în cantonamentul din Antalya. Antrenorul Pandurilor considera o reprogramare a jocului echipei sale ca pe o măsură cât se poate de morală: “S-a discutat foarte mult în ultima vreme și mulți, din afara echipei, și-au manifestat nemulțumirea sau frustrarea privind solicitarea Pandurilor de a amâna jocul de la Târgu Mureș. Nu era vorba să îl amâne 6 luni, ci o zi sau două. Am zis că era o decizie morală ținând cont de faptul că, spre deosebire de Târgu Mureș, noi am avut patru jucători la echipa națională, ei niciunul”, a declarat Edi Iordănescu.

Nu se aștepta să deschidă runda
În condițiile în care jocul Pandurilor a fost ales să deschidă runda a 24-a și odată cu ea și sezonul de primăvară în Liga 1, antrenorul Edi Iordănescu a declarat că regretă chiar și faptul că și-a lăsat jucătorii la echipa națională, asta însemnând vădivirea echipei de club de aportul jucătorilor pe o bună perioadă din perioada de pregătire de iarnă și chiar din ciclul de pregătire al partidei de la Târgu Mureș. “Am spus acum câteva zile că regret că am lăsat jucătorii la echipa națională. E adevărat și mi-o asum. Am spus că regret acum, nu la început. Am fost de acord să las jucătorii la echipa națională, dar nu mă așteptam să deschidem etapa și să am la doar trei antrenamente jucătorii prezenți. Este anormal, am fi putut să jucăm duminică, am fi putut să jucăm luni, să avem și noi măcar cinci zile jucătorii la antrenament în format complet. Deja, un joc amical ar fi însemnat un lux. Ar fi fost ceva rațional, nimic deplasat”, a declarat tehnicianul echipei gorjene după ce Pandurii a jucat două meciuri din cantonamentul din Spania cu doar 15 jucători pe foaia de joc, iar la revenirea în țară, la ultimul joc dinaintea startului sezonului, a apelat la mai mulți jucători de la echipa a doua pentru meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea.

Doar trei zile la antrenamente
Solicitarea conducerii de la Pandurii de reprogramare a jocului a fost comentată de oficiali ai altor echipe din Liga 1, ceea ce a condus la o altă nemulțumire a lui Edi Iordănescu: “N-am înțeles nici poziția unor cluburi care nu au nicio legătură cu solicitarea noastră și și-au spus punctul de vedere. Eu cred că fiecare trebuie să ne vedem de treaba noastră. Noi am făcut o solicitare, putea să fie aprobată sau nu, ne supunem regulamentului și deciziei finale de a juca”, a mai spus antrenorul echipei târgujiene. Acesta, în ciuda programării total defavorabile, este convins că jucătorii săi vor aborda partida cu încredere și va forța calificarea în play-off încă de la primul din cele trei jocuri rămase din sezonul regulat: “Mergem acolo cu încredere, nu schimbă cu nimic personalitatea pe care o avem și încrederea pe care o avem pentru acest joc, însă spun că nu este OK. Încă, jucătorii de la echipa națională nu au ajuns, vor ajunge în această seară în oraș (n. red. – luni), au avut o singură zi liberă, duminică, iar de marți intră în program normal. Au trei antrenamente mari și late. Nu mai vorbim de reintegrare, de adaptare, astea sunt deja aspecte care aparțin fantasticului. Noi avem încredere înaintea meciului de la Târgu Mureș, așteptăm băieții de la lot ca în aceste 2-3 zile să punem la punct ultimele detalii pentru că sunt foarte multe lucruri pe care ar trebui să le personalizăm în pregătire în zilele acestea. Sper să fie bine, să fie sănătoși. Din câte am înțeles, acesta este un aspect pozitiv, că sunt sănătoși, și vom putea să pregătim jocul cât mai bine”, a mai comentat antrenorul Pandurilor.
Meciul dintre ASA Târgu Mureș și Pandurii, ce face parte din runda a 24-a a Ligii 1, a fost programat a se disputa vineri, 12 februarie, la Târgu Mureș, cu începere de la ora 20.30.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here