Trei ani de închisoare pentru piromanul de la Primărie

212

Incendiator_primarie04_300x241Mircea Lăceanu, hunedoreanul în vârstă de 55 de ani care în luna noiembrie a incendiat trei garaje şi a vrut să dea foc şi Primăriei Târgu-Jiu, a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Instanţa de judecată s-a pronunţat în cazul lui Mircea Lăceanu, hunedoreanul care a incendiat trei garaje şi a vrut să dea foc şi Primăriei Târgu-Jiu, acesta fiind condamnat la trei ani de închisoare. Magistraţii gorjeni au mai stabilit, ca şi pedeapsă accesorie, interzicerea anumitor drepturi. Totodată, hunedoreanul trebuie să plătească suma de 840 lei, reprezentând despăgubiri civile, Primăriei Târgu-Jiu, cea de 7.500 lei părţii civile Neaţă Gheorghe şi 1.000 celeilalte părţi civile din proces, Vieru Gheorghe. Pe lângă aceste cheltuieli, Lăceanu va mai trebui să plătească şi suma de 1.200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare cu statul. Decizia Judecătoriei Târgu-Jiu nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare.

Remember

Mircea Lăceanu obişnuia să-şi petreacă timpul într-un garaj dezafectat din municipiu, asta până când proprietarul l-a anunţat că trebuie să plece pentru că administraţia locală va demola garajele pentru a realiza parcări moderne. Supărat că a fost deranjat din culcuşul său improvizat, bărbatul s-a îmbătat şi a dat foc garajelor. Primul incendiu provocat de bărbat a fost la un garaj din str. Lt. col. Dumitru Petrescu, flăcările cuprinzând apoi alte două garaje. Pompierii au reuşit însă să stingă incendiul fără a fi înregistrate victime. Câteva ore mai târziu, acelaşi bărbat a aruncat cu benzină pe uşa Primăriei Târgu-Jiu şi i-a dat foc, incendiul fiind însă stins repede de paznici.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here