Trei angajaţi ai DSP Gorj pleacă acasă

161

Trei dintre cei 67 de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj vor pleca acasă ca urmare a aplicării prevederilor Ordonanţei 77/2013. Potrivit conducerii DSP, cel mai probabil vor părăsi instituţia cei care se află în pragul pensionării.

Săptămâna trecută a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernelor ori a ministerelor. Acest act normativ prevede desfiinţarea unor posturi vacante, dar şi faptul că toate instituţiile şi autorităţile publice pot ocupa prin concurs, sau examen, posturi conform principiului “unu la unu”, respectiv la un post ocupat devenit vacant un post ocupat.

4% din angajaţi, la pensie
În Sănătate, această ordonanţă se aplica doar pentru aparatul central al ministerului şi direcţii de sănătate publică. La nivelul DSP Gorj, trei persoane vor fi nevoite să plece acasă. „Noi vom reduce 4% din personalul ocupat. Acum avem 67 de posturi ocupate şi vor pleca acasă 3 persoane. Este vorba, în special, de persoane care se apropie de încheierea stagiului de pensie”, afirmă Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj confirmă că de la nivelul DSP nu vor pleca mai mult de trei persoane, aflate în prag de pensionare. De asemenea, Popa spune că sunt şi posturi exceptate de ordonanţă. „Prin această ordonanţă se anulează toate posturile vacante, dar posturile unice sunt exceptate”, menţionează preşedintele SANITAS Gorj.

DSP are opt posturi vacante unice
Conform legislaţiei, dacă un post este unic nu se anulează. Direcţia de Sănătate Publică Gorj are opt posturi vacante unice. „Dacă un post este unic, se păstrează. La ora actuală noi avem opt posturi vacante unice”, susţine Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Trebuie menţionat faptul că printre excepţiile de la Ordonanţa 77 se numără şi posturile vacante din instituţiile şi unităţile de învăţământ şi cercetare, unităţile sanitare, unităţile de asistenţă socială şi unităţile de asistenţă medico-socială, Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă; de asemenea şi cabinetele de expertiză medicală din cadrul caselor teritoriale de pensii fac excepţie de la reducere.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here