Trei accidente într-o singură zi

334

Nu mai puţin de trei accidente de circulaţie, soldate cu rănirea a patru persoane, între care şi un minor în vârstă de 10 ani, s-au produs sâmbătă pe raza judeţului Gorj. În toate cele trei cazuri, poliţiştii gorjeni au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Primul accident s-a produs în jurul orei 08:43, pe DJ 675B Zorleşti. Pentru a evita un autoturism care circula din sens opus, un şofer a virat brusc la dreapta şi a intrat în coliziune cu o maşină parcată. „Urmare a primelor cercetări efectuate la faţa locului de echipa operativă constituită la nivelul subunităţii, s-a constatat că C.I., de 29 ani, din Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ 675B Zorleşti, din direcţia Zorleşti în direcţia Albeni, a efectuat o manevră de depăşire într-o curbă la dreapta, iar pentru a evita coliziunea cu un autoturism care circula din sens opus, a virat brusc dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un autovehicul parcat pe partea dreaptă a drumului în acelaşi sens de mers”, a anunţat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a două persoane de 47, respectiv 76 de ani, din comuna Prigoria, care se aflau lângă autovehiculul parcat. Victimele au fost transportate la Spitalul Tg-Cărbuneşti pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii au constituit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 20 de minute mai târziu, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier cu victime la intersecţia DN 67 D cu DJ 672 Tismana, Km 28+600 m. „La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul Poliţiei Oraşului Tismana, care a constatat că F.V.L., 39 ani, din oraşul Tismana, în timp ce conducea un autoturism, tracta un moped condus de S.I., 42 ani, din oraş Tismana, pe DN 67 D, din direcţia Baia de Aramă, spre Tg.Jiu, a virat stânga pe DJ 672 Tismana, moment în care conducătorul mopedului s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, rănindu-se uşor. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aer expirat, în cazul conducătorului mopedului, în cazul conducătorului auto rezultatul fiind negativ. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că S.I. nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, a precizat Romina Dochian. În cauză a fost constituit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Minor acroşat de un autoturism la Sterpoaia
Un alt treilea accident de circulaţie s-a produs în jurul orei 11:09, pe DC 47 Sterpoaia. Un minor în vârstă de 10 ani a fost acroşat de oglinda unui autoturism. „Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de un participant la traficul rutier, cu privire la faptul că pe DC 47 Sterpoaia a avut loc un accident de circulaţie, soldat cu o victimă. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului s-a constatat că A.P.M., de 33 ani, din comuna Săuleşti, în timp ce conducea un autoturism pe DC 47 Sterpoaia, din direcţia Sterpoaia în direcţia Aninoasa, într-o curbă la dreapta, a acroşat cu oglinda autoturismului un minor în vârstă de 10 ani, din comuna Aninoasa, care se afla pe carosabil. Victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a anunţat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ; de asemenea, acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Şi în acest caz, poliţiştii au constituit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here