Tratează natural bolile de vară

387

boliCăldura aproape insuportabilă din timpul zilei şi statul la plajă foarte mult, precum şi drumeţiile pe care le faceţi la munte pot produce anumite afecţiuni.

Cele mai frecvente boli care pot apărea sunt: insolaţia, transpiraţia excesivă, înţepături de albină, insomnii, gripa de vară, herpes.

Insolaţia dispare consumând multe lichide. În această situaţie se recomandă un pahar de suc de mere, în care se pune o linguriţă de miere, după care se bea un pahar de apă minerală cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Transpiraţie excesivă: se va consuma zilnic un ceai preparat din: 3 linguriţe de salvie, 1 linguriţă mentă şi 1 linguriţă de ceai negru, potrivit specialiştilor.

Înţepături de albină: pentru început se va scoate acul, după care se aplică o compresă cu tinctură de muşeţel.

Se pot lua şi câteva linguriţe de pulbere de măceşe, pentru atenuarea acţiunii veninului.

Insomniile apar datorită căldurii excesive şi a nopţilor scurte. Eficiente în această situaţie sunt picăturile de tinctură de tei, diluate cu apă, dar se mai foloseşte şi amestecul de tinctură de hamei cu lavandă, care se pune în porţii egale şi se administrează 2-3 linguriţe înainte de culcare. Efectul somnifer se va simţi după aproximativ 15 minute de la aplicare.

Gripa de vară se poate vindeca natural dacă folosim pulbere de măceşe şi tinctură de propolis. De asemenea, şi tinctura de echinacea e bună pentru a avea un somn cât mai liniştit şi mai lung. Herpesul survine după o expunere îndelungată la soare. Pe zonele cu probleme se poate aplica tinctură de propolis, iar pe cale internă se administrează tinctura de soc sau picăturile de ulei de cătină.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here