Tratamente naturale pentru unghiile moi

6733

unghiiUnghiile moi, care se exfoliază şi în general sunt sensibile semnalează organismului carenţe de vitamine şi minerale. E bine să ştii că nu vei rezolva situaţia aşa repede indiferent de tratament, atâta vreme cât problema vine din interior.

Pentru a întări şi înfrumuseţa unghiile aşa cum îţi doreşti, va trebui să ai o alimentaţie variată, bogată în vitamine.

Nutrienţii de care trebuie să beneficiezi pentru a menţine sănătatea unghiilor tale sunt: vitamina A, pe care o găseşti în citrice, varză, broccoli, roşii, morcov, spanac, porumb sau sparanghel, acid folic sau vitamina B9 (broccoli, spanac, portocale, ficat de vită sau miel), vitamina B 6 (fasole, ovăz, cereale, cartofi, banane, carne de vită, carne de porc) dar şi vitamina C (legume şi fructe, în special citrice).

Pe lângă o alimentaţie variată, poţi aplica şi diferite tratamente naturiste care să întărească unghia, să o hrănească şi să o protejeze.

Ulei de măsline pentru unghii moi

Se vor înmuia unghiile într-un bol în care aţi pus câteva linguri de ulei de măsline, încălzit la o temperatură suportabilă. Ţine-le în uleiul cald cel puţin 5 minute, după care spală-te bine pe mâini cu apă caldă din belşug. Nu folosi săpunul pentru că acesta atacă unghiile.

Urmează acest tratament zilnic, cel puţin 10 zile la rând.

Masaj cu vitamina A uleioasă

De câteva ori pe zi, timp de o săptămână aplică şi masează unghiile cu vitamina A uleioasă. Astfel unghiile îşi vor recăpăta luciul natural, întărindu-le. De altfel şi cuticulele vor deveni mai moi. Vitamina A uleioasă se poate găsi în farmacie.

Masaj cu zeamă de lămâie

Zeama de lămâie este foarte bună deoarece întăreşte unghiile, le albeşte şi le curăţă foarte bine. În sucul unei jumătăţi de lămâie, înmoaie un disc de vată şi şterge unghiile, insistând câteva secunde pentru fiecare unghie în parte.

Gălbenuş de ou pentru unghii exfoliate

Bate un gălbenuş de ou, pune cinci picături de ulei de ricin şi stai cu unghiile timp de 15 minute în soluţia obţinută. În fiecare zi repetă acest procedeu, timp de o săptămână.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here