Traseele din Masivul Parâng, redescoperite cu Ştafeta Munţilor

372

În perioada 1-3 septembrie 2017, Asociaţia schi turism montan Pro-Parâng va organiza în cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv ,,Ştafeta Munţilor” etapa a VII-a şi ultima din  acest an competiţional. Locul de desfăşurare este masivul Parâng unde sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să redescopere frumuseţile ţării noastre prin turism, sport şi ecologie. Tabăra va fi organizată la Cabana Groapa Seacă, amplasată la 18 km de municipiul Petroşani pe DN7A.

Ziua de vineri, 1 septembrie, este dedicată primirii şi cazării concurenţilor, înscrierea echipelor în concurs, iar la finalul zilei, şedinţa tehnică care va prezenta în detaliu modul de desfăşurare a probelor. După traseul lacuri din ediţia trecută le sunt propuse participanţilor ca anul acesta să parcurgă un traseu pe care să poată admira toată creasta masivului Parâng cu principalele vârfuri: Lacul Găuri şi formaţiunile calcaroase din căldare, vârfurile: Găuri, Coasta lui Rus, Piatra Tăiată, acestea fiind doar câteva puncte de pe traseul ce va fi parcurs în proba regină a competiţiei – raidul montan (drumeţia). Proba de orientare turistică se va desfăşura pe hartă, traseul va fi de circa 1,8 km şi va fi parcurs de întreaga echipă.

Ziua de sâmbătă, 2 septembrie, se va încheia cu proba culturală la foc de tabără unde cei mici şi cei mari îi vor încânta pe cei sosiţi la eveniment cu muzică folk, poezii, piese de teatru şi momente umoristice, unde se va râde şi se va cânta până dimineaţa.

Competiţia se adresează tuturor iubitorilor de drumeţie, cluburilor şi asociaţiilor de turism şi ecologie din ţară, afiliate sau neafiliate la Campionatul Naţional de Turism Sportiv ,,Ştafeta Munţilor”, dar şi  iubitorilor de munte şi drumeţie care doresc să participe şi se pot organiza în echipe de trei persoane.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here