Tranzacţii cu „firme fantomă”, descoperite de Garda Financiară Gorj

216

Mai multe societăţi din Gorj au fost descoperite de către comisarii Gărzii Financiare că fraudau statul. Prejudiciul descoperit este în valoare de aproximativ 1.000.000 lei. În urma verificărilor s-a stabilit că o societatea din domeniul panificaţiei a comercializat peste 105.000 bucăţi pâine şi peste 6.600 bucăţi alte produse de panificaţie, fără a înregistra în evidenţa contabilă veniturile obţinute din aceasta activitate. O altă societate din judeţ, desfăşura activităţi de prestări servicii şi transport rutier de marfă care a înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale provenite de la firme cu comportament de „firme fantoma”.

Comisarii Gărzii Financiare Gorj în colaborare cu I.P.J. Gorj – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă Gorj, au finalizat analiza privind modul de producere, comercializare şi evidenţiere a veniturilor la o societate comercială ce activează în domeniul panificaţiei, rezultând ca în perioada iulie – decembrie 2012, a comercializat peste 105.000 bucăţi pâine şi peste 6.600 bucăţi alte produse de panificaţie, fără a înregistra în evidenţa contabilă veniturile obţinute din această activitate. Lista descoperirilor continuă, la o altă societate comercială din judeţ care desfăşura activităţi de prestări servicii şi transport rutier de marfă. În urma verificărilor s-a constatat că în cursul anului 2012 a înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale provenite de la firme cu comportament de „firme fantomă”, diminuându-şi în acest fel obligaţiile de plată către bugetul de stat, respectiv TVA-ul şi impozitul pe profit, pentru cheltuieli apreciate ca fiind fictive, în valoare de aproximativ 1.000.000 lei.
Pentru cele două societăţi, comisarii Gărzii Financiare au întocmit acte de sesizare penală, înaintate organelor de cercetare abilitate.
Totodată, au fost emise Decizii de instituire a măsurilor asiguratorii asupra unor bunuri din patrimoniul celor două societăţi, în vederea recuperării prejudiciilor calculate.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here