Tranzacție autorizată! Petrom și-a externalizat mai multe servicii conexe din Oltenia

1013

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OMV Petrom SA externalizează către către J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L unele operațiuni și servicii generale de suprafață, conexe activităților de extracție și producție a petrolului și gazelor naturale, împreună cu activele și angajații care le deservesc.
În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.
OMV Petrom a organizat o procedură pentru achiziția de servicii de suprafață și transport, servicii de operare și mentenanță minoră, servicii de pompieri și salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilități, servicii de operare în facilități de tratare pentru cinci loturi din România: respectiv Zona de Producție Oltenia, Zona de Producție Muntenia Vest și Zona de Producție Moesia, Zona de Producție Muntenia, Zona de Producție Moldova, Zona de Producție Crișana.
Consorțiul format din J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L. a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru primele două loturi licitate (Zona de Producție Oltenia și Zona de Producție Muntenia Vest și Zona de Producție Moesia), urmând să semneze cu OMV un acord-cadru.
Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile, precum și transferul unor salariați către consorțiu. La sfârșitul duratei contractului (opt ani de la data semnării de către OMV Petrom și consorțiu), unele active vor fi returnate către OMV Petrom.
I.I.