Transporturile de mărfuri şi centrele de colectare a fierului vechi, la control

213

În perioada 23 – 26 iulie 2014 a fost pus în aplicare Planul de măsuri interinstituţional dintre I.P.J. Gorj, I.J.J. Gorj şi Garda de Mediu, pentru combaterea transporturilor ilicite de mărfuri, în mod special a transporturilor de cărbune şi material lemnos, precum şi a ilegalităţilor ce se comit în domeniul achiziţiei de deşeuri feroase şi neferoase. Pe parcursul acestor acţiuni au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de circa 65.000 de lei şi au fost indisponibilizate în vederea confiscării zeci de tone de cărbune şi zgură cu inserţii de aluminiu, precum şi 12 mc de material lemnos.

Pe parcursul acţiunilor desfăşurate în trafic, în perioada 23 – 26 iulie, au fost verificate peste 400 de autovehicule şi legitimate 487 de persoane, iar ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale. „11 sancţiuni au fost aplicate conform Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populuţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 106 conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, cinci conform prevederilor Legii nr. 171/2010, actualizată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar diferenţa pentru nerespectarea altor acte normative”, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Amendă de 10.000 de lei pentru un centru de colectare a fierului vechi
În aceeaşi perioadă, ofiţeri ai Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj, împreună cu comisari ai Gărzii de Mediu Gorj şi lucrători I.J.J. Gorj, au acţionat pe raza municipiului Târgu-Jiu şi a oraşului Turceni pentru verificarea modului în care agenţii economici ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase şi neferoase respectă legislaţia în domeniu. Şi în urma acestor controale au fost descoperite nereguli, sancţionate corespunzător. „Ca urmare a acestor controale a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform O.G. nr. 31/2011, în cuantum de 10.000 lei, şi au fost invitaţi la sediul Gărzii de Mediu, pentru continuarea verificărilor şi dispunerea măsurilor legale, reprezentanţii a cinci societăţi comerciale”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Zeci de tone de cărbune confiscate
Ca urmare a neregulilor constatate poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării cantitatea de 57,560 tone cărbune lignit bulgări, 12 mc material lemnos, 2,8 tone de zgură cu inserţii de aluminiu, pentru care persoanele verificate nu au prezentat documente legale de provenienţă.
De asemenea, au mai fost constatate două infracţiuni şi retrase 12 certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate pe parcursul acestor acţiuni se ridică la suma de aproximativ 65.000 de lei.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here