Transportul ilegal de persoane, sancționat de polițiști

485

Un localnic din Negomir s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei, după ce a fost prins de polițiști transportând ilegal persoane pe ruta Negomir-Rovinari. Bărbatul a rămas și fără mașina pe care o folosea în acest scop, autoturismul fiind confiscat de polițiști.

În dimineaţa zilei de 24 iulie, poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Negomir şi Bîlteni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de persoane. Cu această ocazie, oamenii legii au depistat pe strada Constructorilor, din oraşul Rovinari, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din localitatea Negomir, care efectua cu un autoturism, proprietate personală, transport ilegal de persoane, contra cost, pe ruta Negomir – Rovinari. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea certificatului şi a plăcuţelor de înmatriculare. S-a dispus, de asemenea, și indisponibilizarea autovehiculului.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj atrag atenţia conducătorilor auto că transportul public, contra cost, de persoane cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă, este interzis. “În cazul utilizării unui autoturism pentru transportul public de persoane fără ca acesta să deţină autorizaţie taxi sau, după caz, copie conformă ori dacă aceste documente au valabilitatea depăşită sau nu sunt conforme cu transportul efectuat (…), se suspendă dreptul de utilizare a autoturismului respectiv pentru şase luni. Suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului se realizează prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare de către ofiţerii şi/sau agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române care au calitatea de poliţişti rutieri. Suspendarea notificată a dreptului de utilizare a autoturismului încetează, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare se restituie, la cerere, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: au trecut cel puţin 30 de zile de la data procesului-verbal de reţinere; se depune dovada achitării amenzii contravenţionale”, reamintesc polițiștii conducătorilor auto.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here