Transportarea unui martor cu mandat la Judecătoria Târgu-Cărbunești de către un polițist din Bustuchin s-a lăsat cu urmărire penală

210

Neducerea la îndeplinire a unui mandat cu însoțitor pentru un martor din Berlești de către șeful postului de poliție din localitate, care a pasat problema, în martie 2017, ajutorului de șef de post din Bustuchin, s-a lăsat cu dosar penal. Acesta a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, la reclamația martorului, pe data de 24 septembrie 2018, anchetatorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. Reclamantul a sesizat că în mod injust, el a fost transportat la instanță, nu de către un echipaj de la Berlești, ci de către un polițist din Bustuchin, ieșit din schimbul trei, obosit, și care la întoarcere a pus viața martorului în pericol, fiind la un pas de producerea unui accident rutier.

Un cetățean în vârstă de 49 de ani, din Berlești, trebuia transportat de la domiciliu la Judecătoria Cărbunești, în 3 martie 2017, cu mandat de aducere, omul fiind martor într-un dosar penal aflat pe rolul acestei instanțe de judecată. Cetățeanul a fost dus cu mașina de poliție din Berlești de la domiciliu la postul de poliție din localitate, ca de acolo în loc să fie transportat spre instanță a fost preluat de ajutorul de șef de post din Bustuchin, care numai ce ieșise de pe patrulă, din schimbul trei. Polițistul nu ar fi vrut să facă deplasarea, dar potrivit reclamantului, a fost obligat să facă asta de șeful de post din Berlești, Fănuș Daia. Martorul nu a vrut să urce în mașină de teamă că polițistul este prea obosit la volan, dar șeful de post ar fi intervenit.

Acte false, pe combustibil?!
“Daia a intervenit și m-a băgat forțat în mașina de poliție condusă de ajutorul de șef de post din Bustuchin. Am ajuns la instanță, dar la întoarcere, între Licurici și Berlești a ațipit la volan, fiind la un pas să ne răsturnăm cu mașina. Eu l-am avertizat când am văzut că pierde controlul autospecialei. Cred că mi s-a pus viața în pericol, dar și că polițistul respectiv nu trebuia trimis să facă acest transport. M-am adresat parchetului cu plângere penală la adresa lui Daia, iar răspunsul l-am primit la finalul lunii trecute. Mai exact, că procurorul de caz a dispus urmărirea penală in rem pentru faptă, adică pentru fals intelectual”, a declarat cetățeanul, arătând comunicarea primită de la procurorul de caz, Cristina Durlă. Omul spune că pentru deplasarea în cauză s-ar fi întocmit acte, privind consumul de benzină pentru acea cursă, nu de către poliția din Bustuchin, ci pentru cea din Berlești, de aici și acuzația de fals intelectual. Acesta susține că ar fi încercat să discute cu șeful de post de la Berlești în urma precizărilor făcute de șeful de post din Bustuchin, legat de consumul de benzină, dar comunicarea a fost deficitară, motiv pentru care nemulțumitul a ajuns la Parchet. Cetățeanul reclamant a avut mai multe altercații cu polițiștii din comună, acesta fiind de părere că agenții nu-și fac datoria.

Măsuri, la finalul anchetei
IPJ Gorj, care a primit o sesizare de la cetățean, în luna septembrie, va rămâne să cerceteze împrejurările în care a avut loc acest incident, însă abia după ce procurorii se vor pronunța la finalul urmăririi penale din dosar. “Așteptăm soluția dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, iar dacă aceasta va privi și faptele polițiștilor incriminați vom lua măsurile care se impun”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, la cererea Gorjeanul. Reamintim că, în comuna Berlești s-au înregistrat mai multe furturi, din patrimoniu, rămase cu autor necunoscut, polițiștii din localitate fiind ținta nemulțumirii localnicilor, care nu se simt protejați de poliție.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here