Transport gratuit doar pentru studenții fără restanțe

599

Guvernul vrea să limiteze călătoriile gratuite cu trenul de care beneficiază studenții. Ministrul Finanțelor ia în calcul să condiționeze călătoriile gratuite de performanțele de la cursuri. „De ce să nu fie încurajată situația la învățătură? Să fie una foarte bună, fără restanțe, fără repetenți. Vine statul și suportă și încurajează învățatul cu note bune și note mari”, a declarat, joi, Eugen Teodorovici, menționând că facilitățile actuale pentru studenți privează alte categorii sociale de posibilitatea de a avea transport gratuit.
„De ce să nu fie limitate la un număr aceste călătorii. Vedem dacă sunt 12. Ai un veteran de război și merge la ghișeu. Și vrea să ajungă unde vrea să ajungă omul ăla. Și i se spune: ne pare foarte rău, nu mai sunt locuri, au fost ocupate. Este corect?”, a mai declarat Teodorovici.
O cincime dintre călătorii care circulă cu trenul sunt studenți și nu ei sunt cauza numărului insuficient de locuri în trenuri, ci deficitul de vagoane pe care îl are CFR, spune Petrișor Țucă, liderul Asociației Naționale a Organizațiilor Studențești din România.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here