Transloc majorează preţul biletelor

235

translocBiletele de călătorie emise de societatea care asigură transportul în comun pe raza municipiului Târgu-Jiu, Transloc SA, se vor scumpi de la data de 1 mai.

Hotărârea este valabilă doar în cazul biletelor cumpărate de la conducătorii auto, şi nu cele de la automatele de bilete. Astfel, dacă în prezent, preţul unui bilet eliberat de şofer în mijlocul de transport este de 1,5 lei, din această sâmbătă, pentru un bilet luat de la şofer, târgujienii vor scoate din portofele suma de 2 lei. Din fericire, preţul biletelor luate de la magazine, automate sau reducerile şi chiar gratuităţile oferite de conducerea Transloc vor rămâne neschimbate.
Trafic îngreunat şi orar nerespectat
Majorarea cu 0,5 lei pentru fiecare bilet procurat de la şoferul autovehiculului de transport în comun vine ca urmare a faptului că aceste bilete se procură de obicei doar în situaţii deosebite. Hotărârea a fost aprobată ieri de către consilierii locali târgujieni în şedinţa lunară de Consiliu Municipal.
„Conducătorii auto au spre vânzare bilete cu tarif mai mare numai pentru situaţiile deosebite, când există călători care nu şi-au procurat bilete de călătorie de la automatele de distribuţie sau de la magazine şi se grăbesc să urce în mijlocul de transport sau nu au bilete din oricare alte motive”, susţin reprezentanţii Transloc SA. De asemenea, conducerea societăţii de transport în comun susţine că preţul nediferenţiat din prezent al biletelor face ca o bună parte din călători să prefere cumpărarea din mijloacele de transport, fapt care prelungeşte timpul de oprire în staţii ducând uneori la nerespectarea orarului sau a îngreunării traficului rutier.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here