Transformă-ţi casă într-un sanctuar al liniştii: TOP 7 accesorii

515

Casa ta se poate transforma uşor într-un spaţiu care să îţi ofere linişte, confort şi să te inspire. Nu ai nevoie de tehnologie futuristica, piese de mobilier scumpe sau foarte multe camere ca să te bucuri de o atmosferă cozy şi de activităţile preferate. Vestea bună este că poţi folosi accesorii pentru a crea o atmosferă ce inspiră linişte, mai ales dacă vrei să lucrezi, să citeşti, să te odihneşti sau chiar să meditezi acasă.

Află de mai jos TOP 7 accesorii pentru a-ţi transforma locuinţa într-un sanctuar al liniştii:

Lumânări parfumate

Cu ajutorul lumânărilor parfumate poţi să creezi o atmosferă cozy în casă, fără prea mari bătăi de cap. Vei găsi o mulţime de variante din care să alegi, cu arome diverse, de la portocala sau scorţişoară şi până la vanilie, lavanda sau eucalipt.

Aşează lumânările parfumate pe noptiere, pe măsuţa de cafea, pe birou sau chiar pe terasa ori în balcon.

Lampadare cu inserţii din material textil

Lampadarele sunt perfecte pentru a decora dormitorul, camera de zi sau holul. Le poţi folosi atunci când îţi doreşti o lumină difuză, caldă, care să creeze o atmosferă intimă. Optează pentru lampadare cu inserţii din material textil, deoarece se asortează uşor cu alte piese de mobilier. Culorile precum bej, gri, alb murdar sau roz inspiră linişte şi relaxare.

Nu doar lampadarele realizate cu materiale textile sunt o idee bună, ci şi lustrele pentru dormitor sau living cu inserţii asemănătoare.

Rame foto metalice

Ramele foto se număra printre cele mai iubite accesorii și se găsesc ușor, atât online, cât și-n magazine. Un colţişor amenajat cu rame foto metalice, în care să încadrezi pozele preferate, poate deveni uşor un spaţiu ce inspiră linişte şi stare de bine. Poţi aranja un astfel de colţişor pe noptieră, pe birou sau chiar pe etajerele din living, în funcţie de spaţiul de care dispui.

Covoare cu fir lung

Covoarele pufoase, cu fir lung sunt aproape sinonime cu conceptul de “cozy” sau “primitor”. Include-le în amenajarea casei tale, fie în living, fie în dormitor. Poţi opta pentru modele ce imită blană sau pentru modele cu fire cârlionţate. La capitolul culori, cauta nuanţele care se asortează cel mai bine cu piese de mobilier pe care la ai deja.

Aşternuturi în culori pământii

Când vine vorba de accesorii, unele dintre ele sunt absolut necesare pentru confort. Aşternuturile şi lenjeriile de pat fac parte din această categorie de accesorii, însă asta nu înseamnă că ele nu pot contribui la atmosfera casei. Modelele în nuanţe pământii, precum grej, crem, bleu sau roz pudră sunt numai bune pentru o amenajare cu linii curate, care să îţi trezească senzaţia de relaxare.

Vaze transparente

Natura ne poate oferi cele mai bune lecţii despre linişte, aşa că un colţişor verde acasă este de multe ori o idee inspirată. Poate fi vorba despre flori, plante de apartament, cactuşi, pomişori cu fructe sau chiar ghivece cu mirodenii.

Dacă vrei un aspect minimalist, încearcă vazele transparente, în care să pui flori de sezon, bambus sau flori de câmp.

Tablouri

Tabloul potrivit va schimba complet atmosfera dintr-o cameră, ba chiar mai mult îţi poate schimba şi ţie starea de spirit. De aceea, este o idee minunată să cauţi tablouri care să îţi inspire pace şi relaxare, mai ales dacă vrei să ai propriul tău colţişor de linişte acasă.

Din fericire, tablourile vin într-o mulţime de variante. Poţi înrăma poze sau postere pe care să le transformi în tablouri, poţi cumpăra piese de artă de la galerii sau din magazinele vintage sau să pictezi chiar tu.

Aşează tablourile într-un loc potrivit, unde să fie vizibile. Evită să le aşezi lângă întrerupătoare, rafturi sau lângă televizor, deoarece este posibil ca asocierea cu alte obiecte să transforme spaţiul într-unul încărcat.

Cu accesoriile potrivite, casa ta poate să devină un sanctuar al liniştii şi al stării de bine. Optează pentru lumânări parfumate, lampadare, textile în culori pământii şi covoare cu aspect pufos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here