Transferuri orientate spre viitor

241

Dacă în iarnă Pandurii a adus doar jucători care să-i folosească pe termen scurt, pentru atingerea unor obiective imediate, în această vară echipa gorjeană se vede nevoită să privească mai mult spre viitor.

Pandurii a intrat de mai bine de o jumătate de an în era „autofinanțării”, fapt care o obligă să facă, acum mai mult decât oricând, afaceri din vânzarea jucătorilor. Și pentru a vinde jucători, Pandurii are doar două variante, una de a-i crește și a-i propulsa, a doua fiind aceea de a cumpăra ieftin și a vinde ulterior la un preț din care să obțină profit.
În prima fază, echipa gorjeană se uită în propria ogradă și a luat deja în pregătire ceea ce avea mai bun la echipa a doua. Nu mai puțin de opt jucători, fără a-i număra aici și pe Trifu și Șendroiu, au fost chemați la antrenamente de la echipa care în sezonul trecut a jucat în Liga a 3-a. Portarul Negrilă și jucătorii de câmp Dănăricu, Trocan, David, Pîrcălabu, Mărgărit, Predescu și Erdei sunt junii panduri care speră ca în acest sezon să facă pasul cel mare și să evolueze în primul eșalon. În avantajul lor vine și noua regulă impusă de federație, cea prin care fiecare echipă va fi obligată să aibă pe teren, pe întreg parcursul jocurilor, cel puțin un jucător sub 21 de ani. Primul pas pe care tinerii proveniți de la echipa a doua trebuie să-l facă este ca ei să îi convingă pe membrii staff-ului tehnic că merită să rămână în lotul pe care Pandurii îl va deplasa în Slovenia pentru cantonamentul din această vară.

Cu ochii pe tineri și la transferuri
Și campania de achiziții a gorjenilor din această vară va fi orientată spre jucători cu o medie de vârstă mai scăzută în acest an, mărturisește președintele Pandurilor: “Dacă în iarnă am obișnuit publicul cu jucători ajunși la maturitate, de 27-28 de ani, care au fost, pe unde au fost, căpitani de echipă, acum vom încerca să existe un echilibru. Vom încerca să aducem și jucători tineri pentru că în fiecare an trebuie să reușim să atragem bani și din transferuri”, a declarat Narcis Răducan. Acesta se gândește că aducând jucători mai tineri împușcă doi iepuri dintr-un foc, mai întâi va avea jucători care să aibă “foame” de rezultate și vor ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivul, apoi vor deveni o “marfă” bună pentru export: “Anul trecut chiar ne-am angajat, împreună cu Edi, că vom face un milion euro, în medie, din vânzarea de jucători. Am făcut deja 600 de mii prin vânzarea lui Roman și a lui Momcilovic și dacă îl vindem și pe Hora am depășit targetul. Același lucru vrem să-l facem și la anul, nu putem aștepta doar ajutor din partea celorlalți, trebuie să facem și noi eforturi. Cu anumite ajustări în lot, cu un loc mai bun în clasament lucrurile vor merge mai departe”, a mai spus Răducan.

Obiectivul, încă nestabilit
Pentru că echipa nu are încă un buget clar stabilit și nici lotul nu este clar, conducerea Pandurilor nu poate vorbi nici despre un obiectiv clar pentru noul sezon. Totuși, având în vedere rezultatele ultimului sezon, Narcis Răducan nu vrea să coboare nivelul: “Trebuie să vedem ce se va întâmpla în perioada de pregătire. Oricât de optimist aș fi, ar trebui să văd că se pune și în practică ce ne-am propus. Nu am fi mândri să coborâm ștacheta. Nu va fi simplu pe fondul acestei crize financiare, dar indiferent de câți bani avem la dispoziție, odată ce rămânem împreună, eu cred că vom fi o nucă tare pentru toate cluburile”. Președintele Pandurilor este sigur că și antrenorul nu va accepta ca echipa gorjeană să lupte pentru obiective inferioare clasării din sezonul trecut: “Edi Iordănescu este la început de carieră, a reușit o clasare pe podium și este adevărat că el este foarte sensibil și la acest aspect, al obiectivului echipei pentru noul sezon. Până la urmă sunt de acord cu el, dar, indiferent de câți bani vor fi, nu ne vom mulțumi cu puțin și vom încerca să obținem maxim, mai ales că la ușă bate și această dublă pentru Europa League. Chiar dacă plecăm cu șansa a doua indiferent de adversar, ne vom bate în ambele manșe să facem puncte și Ligii 1”, a completat Narcis Răducan.

Aduc încă un preparator fizic
În condițiile în care Edi Iordănescu va continua pe banca echipei târgujiene, Pandurii își va păstra întregul staff. Ba mai mult decât atât, tehnicianul va plusa la capitolul pregătire fizică și lângă Ionuț Stelescu va mai fi adus încă un preparator fizic: “Vom continua cu același staff, ba mai mult, deja ne gândim să mai aducem pe cineva pentru că este un volum foarte mare de muncă depus de Edi și staff-ul său și au fost situații în care nu am putut acoperi toată activitatea. Așa că ne gândim să mai aducem pe cineva pe postul de preparator fizic. Eu sunt foarte mulțumit de felul în care a muncit Ionuț Stelescu. Modul în care s-a prezentat echipa și modul în care comunică, pe mine m-au convins să îi acord credit în continuare. Nu se pune problema ca vreunul dintre ei să fie retrogradat, dimpotrivă, pentru a-și atinge performanțele, își va mai aduce un ajutor”, a anunțat Narcis Răducan.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here