Transfer care frizează PENALUL, operat de ex-managerul Gheorghe, pentru șefa de resurse umane Olariu! Miza: SALARIU DUBLU!

3081

Una dintre deciziile controversate luate de ex-managerul Spitalului Județean de Ugență Târgu-Jiu, Ovidiu Ioan Gheorghe, a generat, pe lângă o stare de tensiune la vârful unității medicale și o situație fără ieșire, care-l plasează pe actualul manager în postura de a pune în aplicare un document care frizează penalul sau să sesizeze organele judiciare. Concret, Gheorghe a decis, contrar prevederilor legale și reglementărilor Regulamentului de Organizare și Funcționare al unității medicale, ca actualul șef al Serviciului Resurse Umane, Nadiana Rozalia Olariu, încadrată ca economist, să fie transferată pe postul de asistent medical la Serviciul de Medicină Legală, adică de la un salariu de 3.500 de lei, la unul de peste 7.000 de lei.

În cele 28 de zile cât a condus SJU Târgu-Jiu, după ce managerul de drept al unității medicale, Dumitru Vienescu a fost infectat cu SARS-CoV-2 și internat în spital, Ioan Ovidiu Gheorghe, zis și ,,managerul COVID”, a luat mai multe decizii controversate printre transferul ex-directorului de Îngrijiri, Elena Alina Duncea, de la Medicină Internă I la Psihiatrie, cu încălcarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al unității medicale, fără aprobarea întregului Comitet Director, ci doar cu semnăturile directorului medical de la acea dată, Simona Coleașă, înlocuită în funcție, între timp, și a șefelor celor două secții spitalicești implicate.De această dată, un alt transfer îi poate aduce fostului manager un dosar penal, câtă vreme acesta a fost făcut fără respectarea prevederilor legale. Ovidiu Ioan Gheorghe a dat o decizie prin care Nadiana Rozalia Olariu, șefa Serviciului de Resurse Umane Organizare, încadrată ca economist specialist I A, a fost transferată pe un post vacant de asistent medical la Serviciul de Medicină Legală. Or, legislația în domeniu prevede că ocuparea unui post vacant se poate face și prin transfer, numai că acesta se realizează de pe un post similar sau echivalent. Cu toate acestea, începând de luni, 22 iunie a.c., economista Nadiana Olariu poate începe munca de asistent medical la Medicină Legală, adică pe un salariu dublu, în raport cu cel pe care-l încasează din poziția de economist, dacă managerul Vienescu pune în aplicare decizia care frizează penalul a ex-managerului Gheorghe sau sesizează organele judiciare. Situația e una destul de tensionată, în contextul în care, nici măcar șeful Secției Medicină Legală nu a fost întrebat cu privire la acest transfer, susțin surse din cadul SJU. Nadiana Rozalia Olariu a mai deținut, în trecut, funcția de şef Seviciu Resurse Umane a SJU, iar în ianuarie 2013, a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind acuzată de luare de mită pentru a facilita angajările în posturile de infirmier, asistent medical, brancardier şi îngrijitor. „În cursul lunilor octombrie 2012 – ianuarie 2013 a primit de la Samoilă Daniela şi alte persoane diverse sume de bani pentru a facilita angajarea în funcţiile de infirmier, asistent medical, brancardier şi îngrijitor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a diferitelor persoane“, comunicau procurorii la acea dată. Ulterior, însă a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență, doar asistenta medicală.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here