Transalpina şi Rânca, luate cu asalt de mii de turişti

296

Ultimul weekend al lunii august a fost, probabil, cel mai aglomerat sfârşit de săptămână pe Transalpina şi în staţiunea Rânca. Mii de autoturisme şi motociclete au tranzitat DN 67 C – Transalpina, sau „Drumul Regelui”, mulţi dintre turişti cazându-se la Rânca; sâmbătă după-amiază, cu greu se mai puteau găsi locuri de cazare în staţiune.

Fie că au venit să admire peisajul, sau să scape de canicula din oraşe, ori să se bucure, pur şi simplu, de linişte şi relaxare în natură, zeci de mii de turişti au tranzitat DN 67 C – Transalpina, în ranca (5)ultimele zile. Cea mai mare aglomeraţie s-a înregistrat, atât pe Drumul Regelui, cât şi în staţiunea Rânca, în weekend. Locurile de cazare s-au ocupat rapid, unii turişti rămânând la cort, numai de dragul de a petrece un sfârşit de săptămână în această zonă.ranca (4) Mulţi dintre cei prezenţi la Rânca, în acest weekend, au declarat că au venit special pentru spectacolele organizate în cadrul programului de promovare turistică „Vino acasă la Brâncuşi”.

Vârf de sezon la Rânca
În staţiunea Rânca numărul turiştilor a crescut în ultimele zile. Cei tineri s-au bucurat de mişcare în aer liber de scurte drumeţii şi, bineînţeles, de spectacolele organizate la intrarea în Rânca. Copiii au fost atraşi de circuitul de tubing din centrul staţiunii.
Comercianţii de suveniruri şi produse bio s-au pregătit corespunzător, fiind prezenţi într-un număr mai mare şi diversificându-şi oferta.
Proprietarii de spaţii de cazare din Rânca speră să aibă parte de mulţi turişti şi în următoarea perioadă, cu atât mai mult cu cât se anunţă condiţii meteorologice perfecte pentru petrecerea timpului liber la munte.
Pe Transalpina se circulă bine, drumul fiind marcat şi semnalizat corespunzător.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. Stimata Minodora va multumim pentru cuvintele frumoase la adresa Rancii si a zonei in general fata de cei lalti cu media care cauta numai rautate si coliva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here