Transalpina se redeschide săptămâna viitoare

1147

Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a luat decizia redeschiderii șoselei Transalpina de săptămâna viitoare. Astfel, marți, o comisie formată din mai mulți specialiști se va deplasa la fața locului pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condițiile de siguranță, după care se va putea circula pe Drumul Regelui.

Drumarii gorjeni și vâlceni au lucrat intens pentru ca tronsonul de drum cuprins între Obârșia Lotrului și Rânca să fie deszăpezit în timp record. Alin Golumbeanu, directorul DRDP Craiova, a solicitat Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu să finalizeze până duminică toate lucrările care mai sunt de executat pe DN 67 C Transalpina, astfel încât marţi, 15 mai, o comisie de specialişti să urce la Rânca pentru a examina traseul Rânca – Obârşia Lotrului şi să semneze procesul-verbal privind redeschiderea şoselei. Din experiența anilor trecuți, imediat după deplasarea la fața locului a comisiei, s-a deschis Transalpina.
Limita de viteză va fi de 30 de kilometri/oră şi, pentru început, limita de tonaj de 3,5 tone.

Transalpina leagă Oltenia de Ardeal
Transalpina (DN 67C), cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munţii Parâng, prin Staţiunea Rânca din Gorj, leagă Oltenia de Transilvania şi este cea mai înaltă şosea din România atingând în Pasul Urdele altitudinea de 2145 metri. Transalpina porneşte din Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, comună aflată pe drumul naţional 67, la aproximativ 35 kilometri de Târgu-Jiu. Transalpina trece prin staţiunea Rânca, zonă considerată mană cerească pentru turişti, fiind o oază de linişte şi relaxare. Cabanierii din Rânca sunt pregătiţi să îşi întâmpine oaspeţii, ofertele de cazare fiind variate. Turiştii pot face drumeţii şi alte activităţi recreative. Şi localnicii îi aşteaptă pe turişti pe Transalpina, ei scoţând la vânzare produse bio, expuse pe marginea drumului. Vara, în această zonă sunt amplasate mai multe tonete cu diverse produse, pe modelul celor de pe Transfăgărăşan sau din zona Rucăr-Bran.
Preţurile practicate de comercianţii de suveniruri şi produse bio sunt acceptabile, cumpărătorii având posibilitatea de a negocia unele produse. La 2.000 de metri, a fost amenajat chiar un spaţiu comercial unde turiştii pot achiziţiona fructe de pădure, ceaiuri, brânzeturi. În zona staţiunii Rânca sunt disponibile mai multe puncte comerciale de unde trecătorii pot să cumpere suveniruri şi alte produse.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.