Transalpina se redeschide la începutul lunii mai

309

Până la sfârșitul acestei luni, circulația rutieră este închisă pe DN 67 C – Transalpina, anumite tronsoane din drum fiind încă acoperite cu un strat gros de zăpadă. Drumarii acționează pentru curățarea drumului, precum și pentru semnalizarea lui corespunzătoare.

Stratul consistent de zăpadă care s-a depus în timpul iernii pe Transalpina a făcut ca procesul de deszăpezire să fie îngreunat. Deși se acționează de zile bune pentru îndepărtarea nămeților de pe partea carosabilă, DN 67 C încă nu poate fi deschis. Oficial, Transalpina este închisă până la data de 30 aprilie. Tocmai de aceea, reprezentanții Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu fac un apel la șoferi să nu aventureze pe porțiunea deszăpezită, riscul de producere a accidentelor fiind crescut.

Mai trebuie precizat faptul că drumarii gorjeni au comandat semne rutiere noi pentru Transalpina. “Acolo unde este nevoie, sunt aduse echipamente noi, fiind vorba în principal de semne rutiere şi de parapeţi de protecţie”, confirmă Ion Tudor, șeful SDN Târgu-Jiu.
Transalpina este şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între oraşele Novaci, din judeţul Gorj, şi Sebeş, din judeţul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here