Transalpina s-ar putea deschide oficial în august

516

Cea mai înaltă şosea din ţară – Transalpina – ar putea fi deschisă oficial luna viitoare. Compania Naţională de Autostrăzi şi  Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a suplimentat echipele de muncitori pe Transalpina, astfel încât în luna august Drumul Regelui să fie deschis oficial, acum acest tronson putând fi parcurs pe riscul conducătorilor auto, întrucât are regim de drum în lucru.

De la începutul verii mii de turişti s-au încumetat să traverseze DN67C (Transalpina) pe porţiunea care urcă până la 2.100 de metri, între Obârşia Lotrului (Vâlcea) şi Rânca (Gorj), deşi drumul este închis, teoretic. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Gorj lucrează la foc continuu la montarea parapeţilor, realizarea marcajelor şi instalarea indicatoarelor, raportând zilnic stadiul lucrărilor direct la şeful CNADNR. De altfel, Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, a efectuat recent o vizită de lucru pe Transalpina pentru a verifica personal evoluţia lucrărilor.
Neoficial, numărul celor care tranzitează zilnic în prezent Transalpina se ridică la aproximativ 500 de autoturisme, în week-end numărul acestora dublându-se. La 2.000 de metri, a fost amenajat chiar un spaţiu comercial unde turiştii pot achiziţiona fructe de pădure, ceaiuri, brânzeturi. De altfel şi în zona staţiunii Rânca sunt disponibile mai multe puncte comerciale de unde trecătorii pot să cumpere suveniruri şi alte produse.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here